» کشاورزی » افزایش هزینه تولید در بخش کشاورزی
افزایش هزینه تولید در بخش کشاورزی
کشاورزی - ویژه

افزایش هزینه تولید در بخش کشاورزی

۰

در پاییز سال ۱۴۰۲، در بخش غلات، متوسط قیمت ذرت دانه‌ای ۱۱۳۰۲۳ ریال بوده که نسبت به فصل پاییز ۱۴۰۱، معادل ۱۲.۱ درصد افزایش داشته است.

به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از خبرگزاری مهر، تورم و افزایش قیمت‌ها در چند سال اخیر در مدت زمان کوتاه رخ می‌دهد و این امر خود منجر به کاهش بازار تقاضا شده است. صنایع غذایی از این امر مستثنا نبوده و نوسان قیمتی این محصولات ضمن ریزش بازار تقاضا منجر به افت تولید شده است. در نتیجه این روند تولیدکنندگان ناگزیرند با نیمی از ظرفیت اسمی خود فعالیت داشته باشند یا به دنبال بازارهای جدید صادراتی باشند؛ البته صادرات هم چالش‌های خود را دارد و با سخت‌گیری‌های بازار بین‌الملل محصولات باید دارای استانداردهای متناسب با شاخص‌های جهانی در کنار مشخصات تعریف شده کشورهای مقصد باشد.

در ادامه تفاوت نرخ برخی محصولات و خدمات بخش کشاورزی در پاییز امسال نسبت به پاییز سال قبل می‌آید. پاییز سال ۱۴۰۲، در بخش غلات، متوسط قیمت ذرت دانه‌ای ۱۱۳۰۲۳ ریال بوده که نسبت به فصل پاییز ۱۴۰۱، معادل ۱۲.۱ درصد افزایش داشته، همچنین متوسط قیمت برنج ۶۹۸۸۳۲ ریال بوده که نسبت به فصل پاییز سال قبل، کاهش ۱۷.۹ درصدی نشان داده است.

نوسان قیمت محصولات کشاورزی

در بخش حبوبات، در فصل پاییز ۱۴۰۲، متوسط قیمت لوبیا قرمز ۵۲۵۲۸۳ و لوبیا چیتی ۵۷۷۹۵۲ ریال بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل به ترتیب ۴۵.۲ و ۲۴.۳ درصد افزایش نشان می‌دهد.

در بخش محصولات جالیزی، در سه ماهه سوم سال ۱۴۰۲، متوسط قیمت هندوانه ۴۰۳۸۶ و خیار ۱۲۴۱۳۰ ریال بوده که نسبت به فصل پاییز سال قبل به ترتیب ۱.۱ و ۳۵.۴ درصد افزایش داشته‌است و متوسط قیمت خربزه ۱۱۳۵۸۶ ریال بوده که نسبت به فصل پاییز سال قبل ۶۷.۵ درصد افزایش داشته‌است.

در بخش سبزیجات، در پاییز ۱۴۰۲، متوسط قیمت گوجه‌فرنگی ۶۹۸۴۹ و پیاز ۷۶۱۴۰ ریال بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل به ترتیب ۶۰.۶ و ۳.۲ درصد افزایش داشته‌است. به‌علاوه، متوسط قیمت سیب زمینی ۶۳۳۱۸ ریال بوده که نسبت به فصل پاییز ۱۴۰۱، معادل ۳۵.۲ درصد کاهش داشته‌است. همچنین متوسط قیمت بادمجان ۹۴۷۵۶ ریال بوده که به این ترتیب نسبت به پاییز سال قبل ۱۰۰.۴ درصد افزایش داشته‌است.

در بخش محصولات علوفه‌ای، در سه ماهه سوم سال ۱۴۰۲، متوسط قیمت یونجه ۹۱۱۳۵ و ذرت علوفه‌ای ۲۳۳۳۰ ریال بوده که نسبت به پاییز ۱۴۰۱، به ترتیب ۵۷.۲ و ۱۰۱.۹ درصد افزایش داشته‌است.

در بخش میوه‌های هسته‌دار، متوسط قیمت انار ۱۵۴۶۸۳ ریال بوده که نسبت به پاییز سال قبل ۴۵.۸ درصد افزایش نشان می‌دهد.

در بخش میوه‌های دانه‌دار، در پاییز ۱۴۰۲، متوسط قیمت سیب درختی ۱۸۰۶۰۵ ریال بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ۳۳.۸ درصد افزایش داشته و متوسط قیمت انگور ۱۹۴۷۶۵ ریال بوده که نسبت به پاییز سال قبل ۴۹.۴ درصد افزایش داشته‌است.

نوسان نرخ در بازار محصولات دامی

در بخش دامداری سنتی، در سه ماهه سوم سال ۱۴۰۲، متوسط قیمت یک کیلوگرم گوسفند و بره پرواری زنده ۲۱۶۰۸۲۲ ریال و یک کیلوگرم گاو پرواری زنده ۱۹۷۱۱۰۸ ریال بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل به ترتیب ۱۵۳.۷ و ۱۳۱.۴ درصد افزایش نشان می‌دهد.

در بخش فرآورده‌های دامی سنتی، در پاییز ۱۴۰۲، متوسط قیمت یک کیلوگرم شیر گوسفند ۲۸۳۶۶۵ ریال و متوسط قیمت یک کیلوگرم شیر گاو ۱۵۱۲۵۱ ریال بوده که نسبت به فصل پاییز ۱۴۰۱ به ترتیب ۲۶.۳ و ۲۵.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

هزینه دستمزد و خدمات

در بخش هزینه خدمات ماشینی، در سه ماهه سوم سال ۱۴۰۲، هزینه شخم زمین زراعی آبی ۱۴۳۸۸۲۸۸ ریال در هر هکتار و هزینه شخم زمین زراعی دیم ۱۱۲۶۹۲۲۶ ریبرنجال در هر هکتار بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل به ترتیب ۴۸.۶ و ۶۰.۳ درصد افزایش داشته‌است.

در بخش دستمزد نیروی کار، در پاییز ۱۴۰۲، متوسط دستمزد روزانه کارگر میوه چین مرد ۴۳۹۰۱۱۰ ریال و متوسط دستمزد روزانه کارگر میوه‌چین زن ۳۴۷۸۱۱۸ ریال بوده که نسبت به فصل پاییز سال ۱۴۰۱ به ترتیب ۴۵.۵ و ۴۶.۱ درصد افزایش داشته است. در این فصل، متوسط دستمزد روزانه کارگر تنک‌کار مرد ۳۵۵۳۶۹۱ ریال و متوسط دستمزد روزانه کارگر تنک‌کار زن ۲۴۵۸۹۹۶ ریال بوده که نسبت به پاییز سال قبل به ترتیب ۴۶.۶ و ۳۲.۹ درصد افزایش داشته‌است.

لینک کوتاه: https://eco365.ir/1nan

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×