عملکرد صنعت بیمه در نیمه نخست سال ۱۴۰۲
صنعت بیمه کشور در ۶ ماهه سال جاری ۶۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد خسارت پرداخت کرد. نسبت خسارت نیز با رشد ۳.۵ واحد درصدی به ۴۷ درصد رسید.
به گزارش وطن شهر و به نقل از تجارتنیوز، شرکت بیمه مرکزی ایران در پایان هر ماه با انتشار گزارشی از اعداد و ارقام صنعت بیمه کشور، عملکرد این بخش مهم را واکاوی میکند. آخرین گزارش منتشر شده در این زمینه، مربوط به شهریور ماه سال جاری است که در آن، عملکرد صنعت بیمه در ۶ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ بررسی شده است.
گزارش بیمه مرکزی که بر اساس اطلاعات خوداظهاری شرکتهای بیمه در سامانه سنهاب جمعآوری شده است، نشان میدهد که تعداد بیمهنامههایی که شرکتهای بیمه از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه صادر کردهاند با رشدی ۳.۵ درصدی در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته همراه شده است. با این وجود، تعداد خسارتهای پرداخت شده توسط این شرکتها، ۳.۱ درصد کمتر از مدت مشابه سال ۱۴۰۱ بوده است.
همچنین مطابق آمارهای بیمه مرکزی، سهم بخش غیردولتی از کل حق بیمههای صادره در بازه زمانی مورد بررسی، نسبت به مرداد ماه صعودی بوده و معادل ۷۸.۲ درصد رقم خورده است. این رقم در زمینه پرداخت خسارت اما کاهشی شده و به ۷۴.۷ درصد رسیده است.
حق بیمههای تولیدی ۶۰ درصد افزایش یافت
بررسی دادههای منتشر شده از سوی بیمه مرکزی حاکی از آن است که شرکتهای بیمه تا پایان شهریور ماه بیش از ۳۵ میلیون فقره بیمهنامه به ارزش ۱۳۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان صادر کردهاند. این در حالیست که رقم تعداد و مبلغ حق بیمههای تولیدی در مقایسه با ۶ ماهه نخست سال گذشته، به ترتیب ۳.۵ درصدی و ۵۹.۹ درصد افزایش یافته است.
همچنین رشتههای بیمهای درمان، بدنه اتومبیل، مسئولیت و حوادث راننده با سهم به ترتیب ۳۷.۸ درصد، ۶ درصد، ۴.۶ درصد و چهار درصدی و رشد حق بیمه به ترتیب ۷۹.۷ درصد، ۷۴.۶ درصد، ۷۱.۶ درصد و ۷۱ درصدی، بیشترین اثر را بر رشد ۵۹.۹ درصدی حق بیمههای تولیدی در ۶ ماهه امسال ایفا کردهاند.
بیشترین خسارت در کدام بخشهای صنعت بیمه پرداخت شد؟
آمارهای بیمه مرکزی همچنین نشان میدهند که تعداد خسارتهای پرداختی توسط شرکتهای بیمه تا پایان شهریور ماه امسال از ۳۴.۸ میلیون فقره گذر کرده است؛ به این ترتیب، در این مدت ۶۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان خسارت به بیمهگزاران پرداخت شده که این رقم ۷۲.۶ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.
علاوه بر این، بیشترین سهم از رشد خسارتهای پرداخت شده توسط شرکتهای بیمه، ناشی از عملکرد رشتههای بیمه درمان و بدنه با سهم ۴۲.۱ درصد و ۹.۷ درصدی از بازار و رشد به ترتیب ۸۵.۵ درصد و ۸۴.۳ درصدی خسارت پرداختی در این بخشها بوده است.
هر خسارت صنعت کشتی ۸۷۳ میلیون تومان آب خورد
بیمه مرکزی همچنین در بخش دیگری از گزارش خود سرانه خسارتهای پرداختی در رشتههای بیمه را مورد بررسی قرار داده است. بر این اساس، بیشترین سرانه پرداخت خسارت در بخش بیمه کشتی پرداخت شده و به طور متوسط هر سانحه در این بخش خسارتی ۸۷۳.۵ میلیون تومانی را برای شرکتهای بیمه تراشیده است. بخشهای هواپیما، نفت و انرژی، باربری و حوادث راننده نیز با سرانه خسارت ۷۵۶ میلیون تومان، ۵۶۶ میلیون تومان، ۱۶۹ میلیون تومان و ۸۶ میلیون تومانی نیز در ردههای بعدی قرار دارند.
از سوی دیگر اما کمترین خسارت سرانه پرداختی با رقم ۸۰۰ هزار تومانی در بخش بیمه درمان رقم خورده است. بیمههای حوادث، زندگی و بدنه اتومبیل نیز با ثبت رقم خسارت سرانه پنج میلیون تومان، ۵.۳ میلیون تومان و ۱۶.۷ میلیون تومانی نیز در ردههای بعدی قرار دارند.
نسبت خسارت به ۴۷ درصد رسید
یکی از مهمترین شاخصهای صنعت بیمه که در گزارش بیمه مرکزی مورد بررسی قرار گرفته، نسبت خسارت است. این نسبت حاصل تقسیم مبلغ خسارتهای پرداختی به حق بیمه تولیدی است و نشان میدهد که چند درصد از حق بیمهها بابت خسارت به بیمهگذاران برگشت داده شده یا خواهد شد.
طبق گزارش بیمه مرکزی، نسبت خسارت در پایان شهریور ۱۴۰۲ به رقم ۴۷ درصد رسیده و افزایشی ۳.۵ واحد درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کرده است. البته این نسبت در مقایسه با مرداد امسال حدود ۱.۳ واحد درصد افت کرده است.
این در حالیست که نسبت خسارت در چهار رشته اعتبار با ۱۸۱.۵ درصد، بدنه اتومبیل با ۷۵.۴ درصد، شخص ثالث مازاد با ۵۴.۱ درصد و درمان با ۵۲.۴ درصد بالاتر از میانگین سطح بازار رقم خورده است.
با این وجود بیمه مرکزی در گزارش خود تاکید کرده که بررسی آمار عملکرد شرکتها و رشتههای بیمه از حیث نسبت خسارت در این مدت ۶ ماهه نمیتواند ارزیابی مطلوبی از عملکرد آنها در دسترس قرار داده و فعالیت واقعیشان را نشان بدهد.