» منهای اقتصاد » نباید از کنار بی‌عدالتی آموزشی ساده بگذریم
نباید از کنار بی‌عدالتی آموزشی ساده بگذریم
منهای اقتصاد

پزشکیان:

نباید از کنار بی‌عدالتی آموزشی ساده بگذریم

۰

رئیس جمهور با بیان اینکه تصور من این است که مسئولان وقتی بی‌عدالتی وجود داشته باشد حتی نباید خوابشان ببرد، گفت: نباید از کنار بی‌عدالتی آموزشی ساده بگذریم.

به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از خبرگزاری مهر، مسعود پزشکیان رئیس جمهور در مراسم سی‌ویکمین سالروز تصویب قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش با اشاره به سالروز ولادت حضرت علی علیه السلام و روز پدر، اظهار کرد: صرف اینکه به امام و کتاب عشق بورزیم و کتاب را بالای سرمان بگذاریم مشکلی از ما حل نمی‌کند. عمل به کتاب است که مشکل ما را حل می‌کند و رفتن راه امام است که می‌تواند ما را از وضعی که در آن هستیم خارج کند اگر مدعی هستیم که معتقد به راه امام و کتاب خدا هستیم.

وی افزود: امام مدیران و رهبران هیچ وظیفه‌ای ندارند جز اینکه به کتاب -خدا- عمل کنند، بر قسط و عدالت قیام کنند و حق را پیاده کنند.

رئیس جمهور در بخشی از سخنانش با اشاره به فرمایش حضرت علی علیه السلام مبنی بر عشق‌ورزی امام به مردم، بیان کرد: حضرت علی فرموده بودند با مردم به خشونت برخورد نکنید و مثل حیوان درنده به جان آنها نیفتید. حضرت علی مردم را برادران دینی خود می‌دانست. خداوند دستور داده است که هر آنچه -حاکم- برای دسته و نزدیکان خود می‌خواهد برای مردم هم بخواهد اگر اینطور رفتار نکنید ظلم کرده‌اید و کسی که به بندگان خدا ظلم کرده است خدا هم با او دشمن می‌شود.

پزشکیان با اشاره به بی‌عدالتی‌های آموزشی در کشور، گفت: ما در چنین ساختار و امکاناتی در یک نقطه مدرسه نداریم و در جای دیگری مدرسه‌ای داریم که امکانات ندارد و در جای دیگری مدرسه‌ای داریم که در حد اعلا آموزش می‌دهد. ما شیعه علی هستیم؟ می‌توان تصور کرد که در یک منطقه‌ای برای بچه‌های این سرزمین که می‌خواهند آینده این سرزمین را بسازند، امکانات آموزشی درست فراهم نکنیم؟ آیا این عدالت است؟ این کارهایی که ما در جامعه پیاده می‌کنیم عدالت است؟

وی ادامه داد: اکثر ما می‌دانیم کسانی که در دانشگاه‌ها پذیرفته می‌شوند معمولاً از مدرسه‌های خاص می‌آیند، آیا این عدالت و انصاف است؟ آیا می‌توان این را پذیرفت؟ باید این را به سرعت به هم زد. خیرین تا حد امکان کمک کرده‌اند.

رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه در بی‌عدالتی آموزشی ما مقصر هستیم، گفت: به هر شکل ممکن نباید اجازه دهیم که بی‌عدالتی آموزشی و بی‌انصافی در کشور ما به وجود بیاید. الزاماً رأی رفع این مشکل به پول دولت نیاز نیست اراده و باور ما است که مشکلات را حل می‌کند. تصور من این است که مسئولان وقتی این بی‌عدالتی وجود داشته باشد حتی نباید خوابشان ببرد. نباید از کنار بی‌عدالتی آموزشی ساده بگذریم این فرزندان را هر چطور تربیت کنیم همانطور خواهند شد.

پزشکیان با اشاره به اینکه اگر در آموزش فرزندان این سرزمین اشکالی به وجود بیاید، مقصر ما هستیم و باید ما توبیخ شویم گفت: اگر این فرزندان خوب تربیت نشوند مقصر ما هستیم چرا که تربیت و مدرسه و صدا و سیمای آنها را ما بر عهده داشتیم. باید بی‌انصافی را آموزش از بین ببریم، آموزش حق انسان‌ها است و قابل واگذاری به بازار نیست.

وی با بیان اینکه اگر می‌خواهیم آینده کشورمان درست باشد باید فرزندانمان را خوب تربیت کنیم و برایشان تلاش کنیم، ادامه داد: اگر می‌خواهیم به چشم اندازی برسیم که مقام معظم رهبری فرمودند که در منطقه توسعه یافته و در جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری همچنین الهام بخش باشیم، کجا است؟ کسانی که مدعی هستند طرفدار ولایت فقیه هستند چرا نمی‌توانند سیاست‌های رهبری را اجرایی کنند؟

رئیس جمهور با طرح این موضوع که با شعار دادن مشکلی حل نمی‌شود، بیان کرد: من جرأت نمی‌کنم بین مردم حرف بزنم، این حرف‌ها را با شما مطرح می‌کنم که مسئول هستید. باید روند بی‌عدالتی و بی‌انصافی را از بین ببریم. فقط هم نیازمند داشتن عزم و اراده است با کمک مردم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم.

پزشکیان در بخشی از سخنانش به دوران مسئولیتش در حوزه بهداشت و درمان در شهر تبریز اشاره کرد و یادآور شد: آنجا خانه‌های بهداشت نبود و من نگاهم را نسبت به کمک‌های دولتی تغییر دادم و وقتی به این باور رسیدم که به عنوان مسئول باید پاسخگو باشم با مشارکت مردم کارها را پیش بردیم و در مدت ۶ ماه حدود ۷۰۰ خانه بهداشت را ساختیم. دولت برای ۱۰ خانه بهداشت پول می‌داد و بعد از دو سال هم ساخته نمی‌شد اما مردم توانستند در این مدت کوتاه این تعداد خانه بهداشت را با مشارکت خودشان بسازند.

وی تصریح کرد: مگر می‌شود مردم بدانند که ما برای آموزش کمک می‌خواهیم و به کمک ما نیایند، همانطور که جنگ با کمک مردم پیش رفت و دولت پولی نداشت. بچه‌های جبهه آن زمان از اینکه به عنوان حقوق دریافت کنند ناراحت می‌شدند چرا که برای دین و باور و اعتقادشان به جبهه‌ها می‌رفتند، همین دین و اعتقاد به ما می‌گوید که نباید بی‌عدالتی و تبعیض در جامعه باشد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه حضرت علی که ما شیعه او هستیم اگر در جامعه تبعیض داشته باشیم یعنی راست نمی‌گوییم و پیرو او نیستیم، گفت: اگر در بی‌عدالتی و بی‌انصافی باشیم یعنی راست نمی‌گوییم و پیرو حضرت علی نیستیم با شعار دادن و زیارت کردن مشکلی حل نمی‌شود.

پزشکیان طبق آیاتی از قرآن، اظهار کرد: روز قیامت جای توجیه‌ها نیست، جای آنهایی که در ضعف بودند جهنم است. خداوند می‌فرماید شاید از کوتاهی و تقصیر آنهایی که ناتوانی‌هایی داشتند بگذرد، ما به عنوان مسلمان و شیعیان مولا علی باید تا جایی که می‌توانیم تلاش کنیم تا تبعیض‌ها بی‌عدالتی‌ها از بین برود؛ آن زمان می‌توان باور کرد که ما شیعه حضرت علی هستیم.

وی که توان و قدرت دولت‌ها را محدود و قدرت ملت‌ها را نامحدود برشمرد، ادامه داد: اینکه ثواب نماز جماعت بیشتر است یعنی وحدت در قبله مشترک و امام مشترک ارزش دارد.

رئیس جمهور خطاب به وزیر کشور که در جلسه حضور داشت، دستور داد: استانداران باید هر هفته جلسه تشکیل دهند و باید بتوانند هر کجا مشکلی داریم محله به محل رفع کنند. نباید رفع مشکلات به درازا بینجامد و باید یک ساله مشکلات را رفع کنیم. هم مردم و خیرین هستند، ستادها و بنیاد مستضعفان هست، معادن و بخش‌های اقتصادی مسئولیت‌های اجتماعی دارند که باید همه این‌ها را برای عدالت آموزشی بسیج کنیم تا در فضاهای آموزشی تجهیزات و شیوه‌ها و روش‌ها تحول ایجاد کنیم.

پزشکیان گفت: اراده کنید که انصاف و عدالت را در تربیت بچه‌های کشور که بچه‌های خودمان هستند رعایت کنیم. زندگی به سرعت می‌گذرد و باید فردای روز قیامت هر کدام از ما جواب دهیم. وضعیت آموزش و پرورش و سلامت در شأن ما شیعیان مسلمانان و ایرانی نیست، باید ایرانی بسازیم که در جایگاه شایسته آن است. ایران با قدمت ۱۰ هزار ساله تمدن‌ها را در خود شکل داده و باید به آنچه که هستیم برگردیم.

وی با اشاره به آیاتی از قرآن بیان کرد: خداوند نهایت عزت است خدا در ماست و ما به سوی او می‌رویم، جایی برای رسیدن نیست و باید بی‌نهایت رفت و ما می‌توانیم این راه را برویم.

لینک کوتاه: https://eco365.ir/tf2n

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×