هشدار هواشناسی به کشاورزان ۲۵ استان
سازمان هواشناسی با صدور هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی در ۱۴ استان از آبگرفتگی، سیلاب، طغیان رودخانهها و خسارت به محصولات کشاورزی ۲۵ استان خبر داد.
به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از خبرگزاری مهر، بر اساس پیشبینی کلی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی امروز سهشنبه (۱۸ اردیبهشت ماه) با تداوم فعالیت سامانه بارشی در شمال غرب، غرب، سواحل دریای خزر، شمال شرق و دامنههای جنوبی البرز ابرناکی، رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید موقت و در برخی نقاط مرکز، شرق و دامنه، ارتفاعات زاگرس مرکزی و جنوبی رگبار پراکنده گاهی رعدوبرق و وزش باد نسبتاً شدید تا شدید پیشبینی میشود.
چهارشنبه در شمال غرب، سواحل شمالی، شمال شرق کشور و ارتفاعات البرز بارندگی ادامه مییابد و در جنوب، شرق و جنوب شرق کشور نیز افزایش ابر، وزش باد شدید و رگبار پراکنده انتظار میرود. بارشها در این روز برای استانهای گیلان، اردبیل و شمال استانهای آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی شدید خواهد بود.
پنجشنبه در استانهای واقع در شمال غرب کشور از شدت بارش کاسته میشود و در سواحل دریای خزر شمال شرق دامنه و ارتفاعات جنوبی البرز شامل استانهای البرز، تهران و سمنان رگبار، رعدوبرق و وزش باد روی میدهد که شدت بارش در مازندران و خراسان رضوی خواهد بود. همچنین طی این روز وزش باد شدید در شرق و جنوب شرق کشور همراه با کاهش نسبی دما پیشبینی شده و در اواخر وقت نیز سامانه بارشی از شرق کشور خارج میشود.
جمعه و شنبه هفته آینده در اکثر مناطق کشور جو آرام و پایداری همراه با افزایش نسبی دما حاکم است و تنها در روز جمعه در شمال آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان و ارتفاعات مازندران و شنبه در شمال آذربایجان غربی بهویژه در ساعات بعدازظهر افزایش ابر و بارش پراکنده پیشبینی میشود.
لازم به ذکر است طی این دو روز در شرق و جنوب شرق کشور بهویژه منطقه زابل وزش باد شدید ادامه خواهد داشت. تا روز چهارشنبه دریای خزر، امروز شمال خلیج فارس و از بعدازظهر فردا تا جمعه مرکز و شرق خلیج فارس تنگه هرمز و دریای عمان مواج است.
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی مسافران از تردد در جاده چالوس خودداری کنند.
هشدار خسارت به کشاورزان
سازمان هواشناسی در هشداری به کشاورزان نوع مخاطره را رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ پیشبینی کرد.
منطقه اثر
سهشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۸: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، قزوین، قم، تهران، البرز، سمنان، کرمانشاه، کردستان، لرستان، ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، فارس، اصفهان.
اثر مخاطره نیز آسیب به محصولات کشاورزی عنوان شده است.
سازمان هواشناسی همچنین توصیههای زیر را به کشاورزان ارائه کرده است.
تسریع در شخم مزارع شالیزاری به کمک روانآبهای سطحی موجود.
دادن کود سرک به مزارع گندم آبی و کلزا قبل از وقوع بارش در استانهای شمال غربی.
عدم انجام آبیاری مزارع غلات جهت جلوگیری از ورس با توجه به پیشبینی وقوع باد شدید.
تسریع در برداشت مزارع غلات و کلزا آماده برداشت در استانهای جنوبی و چغندرقند در خوزستان.
محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش رگباری بهویژه در استان بوشهر.
خودداری از برداشت یونجه، نعنا و گل محمدی در استان فارس.
اجتناب از محلولپاشی و سمپاشی در مزارع و باغات با توجه به وقوع بارشها.
آمادهسازی زمین برای کشت محصولات کشاورزی بهاره (سیب زمینی و چغندرقند بهاره در استان لرستان و ذرت در استان البرز، سبزی و صیفی به خصوص سیب زمینی در مناطق سردسیر استانهای شمال غربی).
زهکشی و پاکسازی مسیر آب باغات و مزارع با توجه به بارشها، حفاظت از مزارع صیفیجات.
کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت جهت جلوگیری از خسارت بیماریهای قارچی، بسته نگهداشتن دریچه گلخانهها در هنگام بارش و استحکام آنها در برابر باد شدید.
عدم استفاده از آب باران برای دامها.
جلوگیری از نفوذ روانآب به داخل سالنها.
پاکسازی، تنظیم و کنترل دریچه ورودی و خروجی آب استخرها.
خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات و انتقال دامها به مکان سرپوشیده در هنگام وقوع بارش.
عایقبندی و محافظت از کندوها در مقابل بارش و باد شدید.
استحکام نهالهای جوان در برابر باد شدید.
عدم تردد ماشینآلات کشاورزی و کمباینهای برداشت غلات بر روی مزارع در موقع بارندگی.