چگونه تخفیف بیمه خودرو را انتقال دهیم؟
انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث اهمیت بسیاری برای رانندگان دارد. این تخفیف باعث میشود مالک، هزینه کمتری در زمان تمدید بیمه شخص ثالث خودرو پرداخت کند. تخفیف بیمه مختص به مالک خودرو است و قابل انتقال به خریدار نیست. البته ممکن است شرایطی به وجود آید که مالک خودرو وادار به انتقال تخفیف بیمه شود. در ادامه، صفر تا صد انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث را مورد بررسی قرار میدهیم.
به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از اقتصادآنلاین، بیمه شخص ثالث خودرو نوعی بیمه مسئولیت محسوب میشود و خرید آن برای تمام وسایل نقلیه اعم از خودروهای سبک، سنگین و نیمهسنگین الزامی است. بیمه شخص ثالث ماشین یک قرارداد بین مالک خودرو و شرکت بیمهکننده است که به موجب آن، اگر مالک (به عنوان شخص اول) مقصر یک حادثه رانندگی شناخته شود، شرکت بیمه (شخص دوم) خسارت وارده به خودروی دیگر (شخص ثالث) را پرداخت میکند.
تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث
بیمه شخص ثالث خودرو نیاز به تمدید سالانه دارد، ولی در هنگام تمدید، پاداش یا به بیان بهتر، تخفیفی برای آن دسته از رانندگان در نظر گرفته میشود که در زمان پوشش، دچار حادثه نشدهاند و تصادف نکردهاند. این تخفیف در واقع بهره استفاده نکردن از مزایای بیمه شخص ثالث ماشین در طول قرارداد بیمه است. هر چه تعداد سالهای عدم استفاده از بیمه شخص ثالث بیشتر باشد، تخفیف بیشتری هنگام تمدید در نظر گرفته میشود. سقف تخفیف بیمه شخص ثالث ۷۰ درصد است که شامل حال بیمهگذاری میشود که تا ۱۴ سال، از بیمه شخص ثالث استفاده نکرده است.
بنابراین راننده با رعایت احتیاط و قوانین رانندگی، در صورتی که طی یک سال با هیچ خودرویی تصادف نکند، میتواند از تخفیف عدم خسارت بیمه بهرهمند شود و در هنگام تمدید، مبلغ کمتری برای حق بیمه بپردازد. اما فرض کنید در طول سال بیمه، راننده بخواهد خودرویی جدیدی خریداری کند. آیا تخفیف بیمه شخص ثالث را میتوان به خودروی جدید انتقال داد؟
انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث
یکی از دغدغههای مالکان هنگام خرید خودرو یا فروش آن، امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث است. طبیعتا رانندهای که سالها دچار سانحه خاصی نشده و بهتبع، از تخفیف بیمه شخص ثالث بهرهمند باشد، مایل است چنین رویهای را در زمان استفاده از خودروی جدید نیز ادامه دهد. از این رو، حفظ تخفیف بیمه شخص ثالث برای رانندگان خوشسابقه از اهمیت بسیاری برخوردار است.
بیمهنامه شخص ثالث یکی از مدارک لازم برای فروش خودرو به حساب میآید که باید از مالک اصلی به مالک جدید انتقال داده شود. اگرچه بیمه شخص ثالث انتقال مییابد، ولی تخفیف بیمهنامه غیرقابل انتقال است، مگر اینکه مالک جدید همسر، والدین یا فرزندان مالک اول باشند. در حقیقت انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث به خریدار غیرمجاز، جرم تلقی میشود و قانون با افراد خاطی برخورد میکند.
با این حال، رانندگان میتوانند تخفیف بیمهنامه شخص ثالث خود را از خودروی قدیمی به خودروی جدید خود انتقال دهند، به شرطی که نوع خودروها یکسان باشد. همچنین مالک پس از فروش خودرو میتواند سابقه بیمه شخص ثالث را به فرزندان، همسر و والدین خود انتقال دهد.
قانون انتقال تخفیف بیمه ثالث ۱۴۰۲
قانون انتقال تخفیف بیمه ثالث در سال ۱۳۹۹ بهروزرسانی شد و به موجب آن، دستورالعمل واضحی برای نحوه انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث خودرو و همچنین نحوه تعلق سوابق تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث به تصویب رسید. با توجه به بخشنامه شماره ۱۳۰۱۰۷/ ۴۰۱/ ۹۹، سوابق تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث، به شخص انتقالدهنده تعلق دارد، نه مالک جدید. بدین ترتیب، به هیچوجه نمیتوان تخفیف بیمه شخص ثالث را به مالک جدید خودرو انتقال داد.
به علاوه، واحدهای صدور بیمه و سیستمهای آنلاین خرید، موظف به مشاهده و بررسی مدارک احراز مالکیت حین صدور بیمهنامه هستند که شامل کارت ماشین و برگ سبز خودرو میشود.
بند دیگر قانون جدید، به ضرورت استعلام بیمه از سنهاب و درج اطلاعات بر اساس آن در هنگام تمدید بیمه شخص ثالث ماشین اشاره میکند. استعلام از سنهاب و توجه به اطلاعات آن در هنگام انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث اول به بیمهنامه دوم نیز ضرورت دارد. محض اطلاع، تمدید بیمهنامه شخص ثالث، نیازمند داشتن گواهینامه رانندگی است.
تبصره های انتقال بیمه شخص ثالث ۱۴۰۲
علاوه بر موارد ذکرشده، قانون انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث خودرو در سال جدید شامل تبصرههای متعددی میشود که خلاصه آنها را در ادامه مشاهده میکنید.
حذف کلیه سوابق تخفیفات عدم خسارت در صورت تعویض پلاک به نام خود فروشنده
غیرقانونی بودن انتقال سوابق عدم خسارت به سایرین (خریدار جدید خودرو)
امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث مالک بین وسایل نقلیه همنوع متعلق به مالک، همسر، فرزند بالای ۱۸ سال و والدین
امکان صدور الحاقیه انتقال تخفیفات عدم خسارت بیمه شخص ثالث، پیش و حتی پس از انتقال بیمه شخص ثالث به مالک جدید خودرو
غیرقانونی بودن انتقال سوابق تخفیفات عدم خسارت بیمه شخص ثالث با صدور گواهی و بدون پرداخت حق بیمه
عدم دریافت حق بیمه از بیمهگذار بابت انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به خودروی جدید یا بالعکس
عدم دریافت حق بیمه بابت فریز کردن تخفیفات، به شرط ذکر در الحاقیه اصلاحی
عدم امکان انتقال تخفیف بیمه ثالث از خودروی اول مالک به خودروی دوم او و بالعکس
انتقال کامل همه تخفیفات عدم خسارت بیمه شخص ثالث به بیمهنامه
امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث از خودروی فرسوده به خودروی جدید مالک، به شرط دست دوم بودن خودروی جدید
امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث از خودروی متعلق به یک شرکت حقیقی تنها به خودروی دیگری با همان نوع کاربری و متعلق به همان شرکت
کامل بودن انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث
تغییرات انتقال تخفیف بیمه ثالث
طبق قانون جدید، تخفیف بیمه ثالث به مالک خودرو تعلق دارد و هنگام انتقال بیمه شخص ثالث خودرو، به مالک جدید اختصاص داده نمیشود، مگر اینکه مالک جدید، همسر، فرزندان و والدین مالک اول باشند. همچنین در صورت فوت مالک خودرو، تخفیف بیمه شخص ثالث به یکی از ورثه یا نماینده قانونی وی انتقال مییابد.
در گذشته، فروشنده به سبب ناآگاهی نسبت به شرایط، تخفیف بیمه ثالث را به خریدار انتقال میداد و دیگر نمیتوانست از پاداش قانونمداری طولانی خود استفاده کند. بنابراین در هنگام خرید بیمه نو، سابقه عدم خسارت از صفر حساب میشد و عملا راه قانونی برای پس گرفتن تخفیف عدم خسارت بیمهنامهای که به خریدار واگذار شده بود، وجود نداشت.
قوانین قبلی مشکلی با انتقال بیمه شخص ثالث به خریدار جدید نداشت، ولی این موضوع چندان منطقی به نظر نمیرسید، چون مالک جدید صرفنظر از جریمهها و تصادفات، میتوانست از تخفیفات عدم خسارت بهرهمند شود. در قوانین جدید، انتقال بیمه شخص ثالث خودرو تنها به مالک اصلی، فرزندان، همسر و والدین امکانپذیر است.
شرایط انتقال بیمه در قانون قبلی
در قانون مصوب قبلی توسط سازمان بیمه مرکزی کشور، فروشنده خودرو میتوانست تخفیفات عدم خسارت بیمه شخص ثالث را به خریدار انتقال دهد. این کار باید پیش از به پایان رسیدن دوره اعتبار بیمه انجام میشد. در ضمن، اگر مالک جدید بیمهنامه را به نام خودش تمدید میکرد، دیگر نمیتوانست از تخفیفات بیمه مالک قبلی استفاده کند.
البته یک قانون مهم از گذشته تاکنون تغییر نکرده، و آنهم امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث بین خودروهای همنوع با کاربری یکسان است. اگر خودروی قبلی سواری پژو باشد، مالک نمیتواند تخفیفات عدم خسارت را به وانت (به عنوان خودروی جدید) انتقال دهد.
انتقال تخفیف بیمه هنگام خرید خودرو
در گذشته با فروش خودرو، سابقه بیمه نیز از بین میرفت، ولی حالا امکان انتقال تخفیف بیمه ثالث از خودروی قدیمی به خودروی جدید وجود دارد، ولی به شرطی که نوع خودرو و کاربری آن یکسان باشد و ماشین جدید، صفر کیلومتر و نو نباشد.
برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث توصیه میشود پیش از هر کار، ابتدا به یکی از مراکز تعویض پلاک مراجعه و از میزان دقیق تخفیف اطلاع پیدا کنید. سپس با در دست داشتن مدارک لازم به شرکت بیمه مربوطه مراجعه کنید و عملیات انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث را در قالب الحاقیه بیمه خودرو انجام دهید.
مدارک لازم شامل کپی کارت خودروی قبلی، کپی بیمهنامه شخص ثالث خودروی قبلی، اصل و کپی برگه اسقاط خودرو قبلی (در صورتی که اسقاطی باشد)، اصل و کپی کارت خودرو جدید، بیمهنامه خودرو جدید و مدارک شناسایی معتبر میشوند.
برخی شرکتهای بیمه، عملیات انتقال تخفیف را به صورت اینترنتی و از طریق سامانه آنلاین انجام میدهند. در هر دو روش، مدارک باید کامل باشند.
شرایط انتقال تخفیف در سال ۱۴۰۲
خرید بیمه شخص ثالث بر خلاف بیمه بدنه یک الزام قانونی است، به طوری که نداشتن بیمه شخص ثالث موجب توقیف خودرو میشود. بیمه شخص ثالث در تمام مراحل فروش خودرو به عنوان یک مدرک مهم به حساب میآید و بدون آن، امکان نقل و انتقال خودرو وجود ندارد. پس از فروش خودرو، بیمه شخص ثالث به مالک جدید انتقال مییابد، ولی سوابق و تخفیفات برای مالک قبلی باقی میماند.
طبق قوانین جدید، فروشنده خودرو میتواند پس از انتقال بیمه شخص ثالث به خریدار، تخفیفات عدم خسارت بیمه را به ماشین جدید خود، یا خودروی همسر، فرزند بالای ۱۸ سال یا والدین خود انتقال دهد. همچنین با استفاده از الحاقیه بیمه خودرو، میتواند تا اطلاع ثانویه تخفیفات عدم خسارت را فریز کند.
در ضمن، نوع و کاربری خودروها جهت انتقال تخفیف بیمه باید یکسان باشد. به عنوان مثال، نمیتوان تخفیف بیمه برای یک خودروی کاربری مثل پژو ۲۰۶ را به وانت باری نیسان انتقال داد. به عنوان، امکان انتقال تخفیف به خودروی نو وجود ندارد، چون خودروهای نو دارای بیمه شخص ثالث هستند. بنابراین اگر دارای سابقه ۱۰ ساله هستنید و تخفیفات ۱۰ ساله دارید، بهتر است آن را فریز کنید و بگذارید حداقل یک سال از عمر خودروی نو شما بگذرد تا به عنوان خودروی دست دوم شناخته شود و قابلیت دریافت تخفیفات را پیدا کند. انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث، نیازی به پرداخت حق بیمه ندارد.
طبق قانون جدید سازمان بیمه مرکزی کشور، تخفیف عدم خسارت برای راننده از سال دوم لحاظ میشود و میزان آن ۵ درصد است. این تخفیف هر سال ۵ درصد بیشتر میشود و نهایتا به ۷۰ درصد میرسد که معادل ۱۴ سال عدم استفاده از خسارت بیمه شخص ثالث است.
انتقال تخفیف بیمه به خودرو صفر
امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث رابطه مستقیمی با کارکرد خودرو دارد. اگر پس از فروش ماشین، خودروی جدید و نو خریداری کردهاید، نمیتوانید تخفیفات بیمه ثالث را به ماشین جدید انتقال دهید. از همه مهمتر، خودرو صفر به همراه بیمهنامه شخص ثالث از درب کارخانه خارج میشود و تا پیش از تمدید، نمیتوان بیمه شخص ثالث دیگری را به آن انتقال داد. راهحل این مسئله، انتظار برای تمدید بیمهنامه خودروی صفر است، یعنی یک سال بعد از خرید خودرو است.
انتقال تخفیف بیمه ماشین سنگین
یکی از شروط انتقال تخفیفات، یکسان بودن نوع و کاربری ماشینها است. تخفیفات بیمه شخص ثالث ماشین سنگینی همچون کامیون و اتوبوس را تنها میتوان به ماشین سنگین دیگری با کاربری مشابه انتقال داد.
انتقال تخفیف بیمه خودرو اسقاطی
انتقال تخفیف بیمه ثالث خودرو اسقاطی به خودرو جدید منوط به ارائه مدارک دال بر فرسوده بودن خودروی قبلی است. اگر ماشین شما از دور خارج شده است و میخواهید تخفیفات بیمه شخص ثالث آن را به خودروی جدید انتقال دهید، با در دست داشتن مدارک ضروری شامل اصل بیمه شخص ثالث، مدارک خودرو، سند خودروی جدید، مدارک شناسایی معتبر و الحاقیه فسخ بیمهنامه قبلی، به شرکت بیمه مراجعه کنید. شرکت بیمه با دریافت مدارک لازم، بیمه شخص ثالث قبلی را باطل میکند و تخفیفات را به خودروی جدید انتقال میدهد.
انتقال تخفیف بیمه خودرو اقساطی
از لحاظ شرایط و قوانین انتقال تخفیفات، خودروی اقساطی فرقی با خودروی نقدی نداشته و تنها شرایط پرداخت مبلغ متفاوت است.
انتقال تخفیف بیمه به بستگان درجه یک
بیمه شخص ثالث را میتوان به بستگان درجه یک انتقال داد، ولی تخفیف بیمه تنها به همسر، فرزند بالای ۱۸ سال و والدین منتقل میشود. برای انجام این کار، با در دست داشتن مدارک لازم هر دو خودرو به نمایندگی صدور بیمهنامه شخص ثالث یا شعبه مرکزی شرکت بیمهکننده مراجعه کرده و برای انتقال تخفیفات اقدام کنید.
خرید تخفیف بیمه شخص ثالث
طبق قوانین جدید، خرید تخفیف بیمه شخص ثالث امکانپذیر نیست. البته بیمهگذار میتواند تخفیفات عدم خسارت بیمه شخص ثالث خود را به همسر، فرزند بالای ۱۸ سال و والدین انتقال دهد.
در قوانین قبلی، مالک جدید خودرو میتوانست از سابقه مالک قبلی استفاده و تخفیف بیمه شخص ثالث را خریداری کند. برای این منظور، بیمهگذار قبلی پیش از تمدید بیمهنامه، از نمایندگی میخواست بیمه شخص ثالث را به نام مالک جدید انتقال دهد. در این صورت، خریدار میبایست مبلغ تخفیفات را به نمایندگی بپردازد. سپس میزان تخفیفات در بیمهنامه جدید منظور و از کل مبلغ بیمه شخص ثالث کسر میشد. البته این قانون در حال حاضر منسوخ است و انجام آن، جرم تلقی میشود.
مدارک لازم برای انتقال تخفیف بیمه
برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث، داشتن مدارک زیر الزامی است.
بیمهنامه خودروی جدید
کپی کارت خودرو قدیمی
کپی بیمه شخص ثالث خودرو قدیمی
اصل کارت خودرو جدید
کپی کارت خودروی جدید
اصل و کپی برگه گواهی اسقاط برای خودروی اسقاطی
در ادامه کار، شرکت بیمهکننده قبلی با استفاده از یک الحاقیه، تخفیفات بیمهنامه قبلی را حذف میکند، سپس مابهالتفاوت بیمهنامه قبلی را دریافت میکند و در مرحله آخر، اصل الحاقیه تخفیفات را مهر میزند و به بیمهگذار تحویل میدهد. سپس بیمهگذار با در دست داشتن الحاقیه مهرشده، به شرکت بیمه خودروی جدید میرود و تخفیفات را به بیمه شخص ثالث خودروی جدید انتقال میدهد.
الحاقیه تخفیف بیمه شخص ثالث
هر نوع تغییر در هر قراردادی از جمله بیمه شخص ثالث از طریق ثبت الحاقیه صورت میگیرد. موارد مختلف از جمله افزایش پوشش مالی و انتقال تخفیفات عدم خسارت از طریق الحاقیه به قرارداد بیمه اضافه میشوند.
تاثیر سابقه تخفیف بر انتقال بیمه
سابقه تخفیفات هیچ تاثیری روی شیوه انتقال بیمه شخص ثالث ندارد. بیمه شخص ثالث در صورت بروز تصادفات رانندگی هزینههای مالک خودرو را جبرا میکند، صرفنظر از اینکه هنگام تصادف، چه شخصی کنترل ماشین را بر عهده داشته است. چراکه بیمه شخص ثالث و همینطور بیمه بدنه به خودرو تعلق دارند. با این حال، تخفیفات بیمه به نوعی یک مشوق شخصی برای رانندگی ایمنتر توسط مالکان خودروها به حساب میآید.
با این وجود، تصادف باعث خدشه به سابقه بیمه میشود، خواه مالک پشت فرمان نشسته باشد یا فرد دیگری. به بیان واضحتر، اگر مالک در هنگام تصادف هدایت خودرو را بر عهده داشته باشد، سابقه تخفیف بیمه مالک کسر خواهد شد. اگر در هنگام تصادف، فرد دیگری به غیر از مالک راننده باشد، هم سابقه بیمه مالک و هم سابقه بیمه فرد راننده کم خواهد شد.
از طرف دیگر، ممکن است افراد متعددی از یک خودرو استفاده کنند. البته در این شرایط، قانون اجازه ثبت گواهینامه برای چند نفر را در یک پلاک داده است. در این صورت، اگر خودرو در طول سال دچار حادثه نشود، سابقه تخفیف برای تمامی افراد لحاظ خواهد شد. ولی اگر تصادفی هم رخ دهد، تخفیف عدم خسارت با توجه به نوع خسارت و قوانین مربوطه، کسر میشود.
زمان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث
بدون شک هر رانندهای تمایل دارد از تخفیف بیمه شخص ثالث خود بهرهمند شود و چنین مزیتی را از دست ندهد. تخفیف بیمه شخص ثالث تاثیر قابل ملاحظهای در کاهش قیمت تمدید بیمهنامه دارد. به همین خاطر اکثر افراد پس از خرید خودرو جدید خود به سراغ انتقال تخفیف بیمه میروند. البته موارد دیگری نیز وجود دارند که باعث میشوند مالک یک خودرو به فکر انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث بیفتد. انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث برای موارد ذیل ضروری است.
انتقال بیمه شخص ثالث از خودروی قدیمی یا اسقاطی به خودروی جدید
تمایل به تغییر شرکت بیمه و در نتیجه انتقال بیمه شخص ثالث به شرکت دیگر
انتقال بیمه شخص ثالث به فرد دیگر (خریدار)
مشکلات عدم انتقال تخفیف بیمه
همانطور که گفته شد، اگر پس از فروش خودرو به مالک جدید، بیمهگذار در انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث غفلت کند، ممکن است سابقه عدم خسارت او به علت تصادف توسط مالک جدید، خدشهدار شود. با این حال در صورت بروز تصادف، اگر مشخصات خودرو در بیمهنامه و کارت ماشین یکسان باشد، شرکت بیمه مشکلی با پرداخت خسارت نخواهد داشت. حتی اگر تصادف موجب خسارت جانی شود، بیمه شخص ثالث همانند یک وثیقه معتبر در دادگاه مورد استفاده قرار میگیرد. تنها کافیست سند ماشین با نام مالک همخوانی داشته باشد.
نحوه انتقال بیمه به شرکت بیمه دیگر
بیمهگذار یک شرکت به دلایل متعدد ممکن است بخواهد تحت پوشش شرکت بیمه دیگری قرار گیرد. ارزانتر بودن بیمه شخص ثالث، ضعف در نحوه ارائه خدمات، شیوه پرداخت و… دلایلی است که باعث میشود بیمهگذار تصمیم بگیرد از پوشش شرکت بیمه فعلی خارج شود و با شرکت بیمه دیگری قرارداد ببندد. تغییر شرکت بیمه، پس از اتمام مدت اعتبار بیمهنامه امکانپذیر است و به ارائه مدارکی همچون بیمهنامه قبلی و کارت خودرو به شرکت جدید نیاز دارد.
انتقال تخفیف بیمه بعد از تعویض پلاک
طبق قانون جدید، تخفیف بیمه شخص ثالث به نام مالک خودرو است و مالک میتواند همزمان با نقل و انتقال خودرو یا پس از آن، سابقه تخفیف بیمه پلاک قبلی را به وسیله نقلیه خود، فرزندان، همسر و والدین انتقال دهد. البته به شرطی که وسیله نقلیه جدید همنوع با وسیله نقلیه قبلی باشد. اطلاعات مربوط به پلاک و تخفیفات بیمه نیز برای مدت نامحدود در پایگاه داده پلیس راهور و سازمان بیمه مرکزی و شرکتهای بیمه نگهداری میشود. اینطور نیست که با تعویض پلاک خودرو اطلاعات از بین برود و مالک کماکان میتواند از تخفیف بیمه شخص ثالث خود استفاده کند. به بیان بهتر، امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث بعد از تعویض پلاک وجود دارد.
انتقال بیمه ثالث به فرد دیگر
یکی از مهمترین مراحل فروش خودرو انتقال بیمه شخص ثالث از مالک قبلی به مالک جدید خودرو است. طبق قانون مصوب توسط سازمان بیمه مرکزی زمانی که خودرو به فروش میرسد، بیمهنامه شخص ثالث نیز باید به خریدار منتقل شود. یعنی مالک قبلی نمیتواند مدت زمان باقیمانده از بیمه شخص ثالث را از خودروی موردبیع بردارد و به خودروی دیگری انتقال دهد. به بیان بهتر، هنگام انتقال سند خودرو به خریدار، بیمه شخص ثالث نیز به وی تعلق مییابد. با این وجود، تخفیفات بیمه مختص به مالک قبلی بوده و به صاحب جدید خودرو تعلق نمیگیرد.
انتقال بیمه شخص ثالث به خودرو صفر
خودروی صفر به همراه بیمه شخص ثالث از درب کارخانه خارج و تحویل مشتری میشود. بنابراین نمیتوان بیمه شخص ثالث را به خودروی صفر منتقل کرد. انتقال بیمه شخص ثالث به این ماشین تنها در صورتی ممکن میشود که زمان تمدید بیمه برای سال دوم رسیده باشد. پس از گذشت یک سال، خودروی نو به خودروی دست دوم تبدیل میشود و میتوان بیمه شخص ثالث و همینطور تخفیفات بیمه را به این خودرو انتقال داد.
مدارک انتقال بیمه خودرو فرسوده
انتقال بیمه شخص ثالث خودرو فرسوده به خودروی جدیدتر، به مدارک متعددی نیاز دارد که مهمترین آنها، گواهی اسقاط ماشین است. برای انتقال بیمه شخص ثالث خودرو فرسوده به خودروی دیگر باید مدارک زیر را به شرکت بیمه تحویل دهید.
گواهی اسقاطی بودن خودروی قبلی
اصل بیمه شخص ثالث
اصل مدارک خودروی قبلی
سند خودرو جدید قطعی شده
مدارک شناسایی بیمهگزار
الحاقیه فسخ بیمهنامه خودروی اسقاطی
نتیجه گیری
تخفیف بیمه شخص ثالث، راهکاری برای تشویق افراد به رانندگی محتاطانه و کمخطر است. تخفیف بیمه شخص ثالث به خودرو ارتباطی ندارد، بلکه جزوی از سوابق راننده به حساب میآید. در هنگام خرید خودرو جدید یا تغییر شرکت بیمه باید نسبت به انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث خودرو اقدام کنید. همچنین میتوان تخفیفات بیمه شخص ثالث را به همسر، فرزند و والدین انتقال داد. از آنجایی که تخفیف بیمه فردی است و جزو سابقه راننده محسوب میشود، انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث در هنگام فروش تاثیری روی قیمت خودرو ندارد.
سوالات متداول
آیا امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به خریدار وجود دارد؟
طبق قانون جدید، تخفیف بیمه شخص ثالث تنها قابل انتقال به همسر، فرزند بالای ۱۸ سال و والدین مالک و بیمهگذار است.
آیا قبل از انتقال تخفیف بیمه حتما باید پلاک خودرو به نام شود؟
طبق قانون جدید، انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث، ارتباطی با تعویض پلاک خودرو و انتقال سند ندارد.
آیا انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث باید بهصورت کامل صورت بگیرد یا انتقال بخشی از آن و حفظ بخش دیگر نیز امکانپذیر است؟
طبق تبصره آخر آییننامه انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث ۱۴۰۲، این عملیات باید به صورت کامل انجام شود.
آیا برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به خودروی جدید یا اقوام درجهیک باید تا انقضای بیمهنامه صبر کرد؟
برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث نیازی به انقضای بیمهنامه نیست، ولی تنها در هنگام تمدید بیمه شخص ثالث خودرو میتوان تخفیف بیمه را انتقال داد.
آیا در صورت فروش خودرو تا زمان خرید خودروی جدید میتوانیم تخفیف بیمه شخص ثالث را حفظ کنیم؟
حفظ و فریز تخفیف بیمه شخص ثالث به ثبت الحاقیه توسط شرکت بیمه نیاز دارد. برای این کار باید به نمایندگی یا دفتر اصلی شرکت بیمهگر مراجعه کرده و گواهی تخفیف سنوات بیمه شخص ثالث دریافت کنید.