کاهش قیمت جهانی غذا به پایینترین رقم
شاخص قیمت جهانی آژانس غذای سازمان ملل متحد در ماه مه به خاطر افت قیمت روغنهای نباتی، غلات و لبنیات به پایینترین رقم طی دو سال گذشته رسید.
به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از بیزینس رکوردر، شاخص قیمت جهانی آژانس غذا سازمان ملل متحد در ماه مه به پایینترین رقم طی دو سال گذشته رسید. افت قیمت روغنهای نباتی، غلات و لبنیات از افزایش قیمت شکر و گوشت پیشی گرفته است.
شاخص قیمت فائو (سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد) مواد غذایی را که بیشاز همه در دنیا تجارت میشوند ردیابی میکند. متوسط این شاخص در ماه مه برابر با ۱۲۴.۳ بود، درحالیکه در ماه گذشته به ۱۲۷.۷ میرسید. شاخص قیمت فائو برای ماه آوریل فعلاً ۱۲۷.۲ اعلام شدهاست.
شاخص قیمت غلات فائو حدود ۵ درصد در ماه مه نسبتبه ماه قبلاز آن کاهش یافته که نتیجه دورنمای افزایش عرضه و تمدید قرارداد غلات دریای سیاه است که اجازه صادرات از اوکراین را میدهد.
اما قیمت جهانی برنج همچنان در ماه مه رو به افزایش بوده که دلیل اصلی آن کاهش عرضه از سوی برخی کشورهای صادر کننده است. فائو ماه گذشته نگرانی خود را نسبتبه بالا رفتن قیمت این محصول ابراز کرد.
شاخص قیمت روغنهای نباتی فائو حدود ۹ درصد بهصورت ماهانه کاهش یافته که نشاندهنده عرضه بالای دانههای روغنی و تقاضای پایین برای روغن پالم است. دراینبین، قیمت جهانی لبنیات ۳ درصد در بحبوحه افزایش فصلی تولید شیر در نیمکره شمالی کاهش یافته است.
اما قیمت شکر ۵.۵ درصد نسبتبه آوریل افزایش یافته و چهارمین افزایش پیاپی ماهانه را ثبت کردهاست. در این بین، بهبود شرایط جوی در برزیل و پایین آمدن قیمت نفت خام مانع افزایش بیشتر قیمت شکر شدهاست.
فائو پیشبینی میکند تولید جهانی غلات در سال جاری میلادی برابر با ۲.۸۱۳ میلیارد تن باشد، یعنی یک درصد افزایش نسبتبه سال گذشته میلادی که مستقیماً نتیجه افزایش تولید ذرت است.
پیشبینی میشود ذخایر جهانی غلات در سال جاری و سال آینده میلادی تا ۱.۷ درصد بهصورت سالانه افزایش یافته و به رکورد ۸۷۳ میلیون تن برسد که نتیجه افزایش ذخایر ذرت، برنج و جو است.
اما تخمین زده میشود ذخایر گندم با توجه به پایین آمدن تولید و تثبیت تقاضا کاهش یابد.