» بانک » افزایش نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵۲ درصد
افزایش نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵۲ درصد
بانک - سردبیر

افزایش نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵۲ درصد

۰

نرخ بهره بین بانکی در حالی هفته پایانی فروردین را با رشد ۰.۰۴ واحد درصدی به پایان رساند که بانک مرکزی تنها ۱۰.۴ همت در این بازار تزریق کرد.

به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از تجارت‌نیوز، در ادامه روند انتشار آمار نرخ‌های بهره بازار پول، بانک مرکزی به‌تازگی داده‌های نرخ بهره بازار بین بانکی و نرخ توافق بازخرید در هفته پایانی فروردین را منتشر کرده است. بر اساس آمارهای مرکزی، نرخ بهره بین بانکی که از آغاز سال ۱۴۰۳ وارد مدار نزولی شده بود، در آخرین هفته فروردین‌ماه شاهد تغییر در روند خود بوده و با رشد به استقبال ادیبهشت‌ماه رفته است.

این در حالی است که آمارهای منتشرشده حاکی از آن هستند که سکون نرخ توافق بازخرید که نرخ مبادله بانک‌ها و بانک مرکزی در بازار باز است و بیشتر با نام نرخ ریپو شناخته می‌شود، در این هفته نیز ادامه پیدا کرده و نرخ مذکور در سطح ۲۳ درصدی ثابت باقی مانده است.

بین بانکی 01.29

نرخ بهره بین بانکی ۰.۰۴ واحد درصد بالا رفت

با استناد به داده‌های بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی پس از طی کردن روندی نزولی از آغاز سال جدید و کاهش ۰.۱۸ واحد درصدی در سه هفته نخست سال ۱۴۰۳ در آخرین هفته فروردین‌ماه شاهد تغییر مسیر خود بود. طوری که در این هفته، نرخ سود بازار شبانه با افزایش ۰.۰۴ درصدی فروردین‌ماه را بدرقه کرد و میانگین موزون نرخ بهره بین بانکی در این هفته به ۲۳.۵۲ درصد رسید.

بانک مرکزی چقدر پول در بازار شبانه تزریق کرد؟

دیگر نکته درخور توجه بازار بین بانکی در هفته‌ای که گذشت، تداوم روند کاهشی مداخله بانک مرکزی در این بازار بوده است. سال ۱۴۰۲ در حالی به پایان رسید که در هفته آخر این سال، بانک مرکزی حدود ۱۳۵ هزار میلیارد تومان در بازار بین بانکی تزریق کرد. رقمی که در آن زمان بیشترین میزان ثبت‌شده در حدود یک سال اخیر محسوب می‌شد. با وجود این، این رقم با طی کردن روندی نزولی در سال ۱۴۰۳ در چهارمین هفته امسال به ۱۰.۴ درصد رسید که کمترین میزان از دی‌ماه سال گذشته به این سو به حساب می‌آید.

۱۰ بانک و موسسه اعتباری غیربانکی در حالی این مبلغ را از بانک مرکزی قرض گرفته‌اند که در همین مدت حدود ۱۰.۳ هزار میلیارد تومان از این وام تسویه شده و این منابع به بانک مرکزی بازگشته‌اند.

بانک مرکزی چگونه عمل می‌کند؟

بازار بین بانکی سازوکاری اقتصادی است که برای بانک‌هایی که در مراودات روزمره خود دچار کسری وجوه نقد شده‌اند، این فرصت را به‌ وجود می‌آورد تا با وام گرفتن از دیگر بانک‌ها، کسری خود را برطرف کنند. بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی در این بازار، مبلغ مورد نیاز خود را از بانک‌های دیگر قرض می‌گیرند و این قرض را با نرخ بهره‌ای مشخص که همان نرخ بهره بین بانکی است، به بانک قرض‌دهنده پس می‌دهند. از آنجا که به طور معمول، فرصت تسویه این وام‌ها یک‌شبه است، به بازار بین بانکی بازار شبانه نیز گفته می‌شود.

لینک کوتاه: https://eco365.ir/6jti

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×