» انرژی » البرز، هرمزگان و کرمان پر بارش‌ترین استان‌های کشور
البرز، هرمزگان و کرمان پر بارش‌ترین استان‌های کشور
انرژی - ویژه

البرز، هرمزگان و کرمان پر بارش‌ترین استان‌های کشور

۰

احتمال سیلابی شدن رودخانه‌های استان‌های غربی و شمالی، تمدید قرارداد فروش گاز به نیروگاه‌های عراق، مازوت ۴ درصدی در سوخت تحویلی به نیروگاه ها از مهمترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.

به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از خبرگزاری مهر، احتمال سیلابی شدن رودخانه‌های استان‌های غربی و شمالی، تمدید قرارداد فروش گاز به نیروگاه‌های عراق، مازوت ۳ تا ۴ درصدی در سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها از مهمترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.

قرارداد فروش گاز به نیروگاه‌های بغداد به زودی تمدید می‌شود

مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز با اشاره به دیدار اخیر جواد اوجی، وزیر نفت با زیاد علی فاضل، وزیر برق عراق و تمایل این کشور برای توسعه روابط گازی تهران-بغداد اظهار کرد: هم‌اکنون دو کشور در حوزه انرژی روابط سطح بالایی دارند و مسئولان هر دو طرف تمایل زیادی برای تقویت این روابط دارند.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: قرارداد فروش گاز به نیروگاه‌های استان بغداد در شرف اتمام بوده و طرف عراقی با جدیت به‌دنبال تمدید آن است. که با موافقت وزیر نفت و با توجه به نیاز کشور دوست و برادر عراق به گاز، قرار بر این شد به‌زودی پس از مذاکرات و انجام توافق‌های دوجانبه، قرار داد فروش گاز به نیروگاه‌های بغداد تمدید شود، بر اساس توافق دو طرف کارگروهی متشکل از کارشناسان ایرانی و عراقی روی این موضوع کار خواهند کرد تا پیش از پایان سال میلادی این قرار داد تمدید شود.

سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها بیش از ۳ تا ۴ درصد مازوت دارد

ناصر اسکندری معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با اشاره به اینکه راندمان نیروگاه به صورت مستقیم با آلودگی هوا مرتبط نیست و به استاندارد بودن سوخت تحویلی مربوط است، گفت: در صورتی که نیروگاه‌ها سوخت استانداری تحویل بگیرند، آلودگی هوا هم وجود ندارد اما زمانیکه سوخت سوخت استاندارد نیست و دارای مازوت بیشتری است منجر به آلودگی هوا می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که مازوت مصرفی نیروگاه‌ها چند درصد با سطح استاندارد تفاوت دارد، خاطر نشان کرد: استاندارد ملی ابلاغ شده برای سوخت با مازوت زیر ۰.۸ است در حالی که سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها بیش از سه تا چهار درصد مازوت دارد.

افزایش ۳۵ درصدی خروجی آب سدها در ۷ ماه نخست سال

بر اساس جدیدترین گزارش ماهانه صنعت آب و برق، حجم آب ورودی به سدهای مخزنی در پایان مهر امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۹.۹ درصد افزایش یافته و نیز حجم آب موجود و خروجی مخازن سدهای کشور در همین بازه زمانی به ترتیب ۱۲.۳ درصد و۳۵.۷ درصد افزایش یافته است.

بر این اساس آمارها، تولید انرژی نیروگاه‌های برق آبی در سال‌جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۵۸.۴ درصد رشد یافته است.

احتمال سیلابی شدن رودخانه‌های استان‌های غربی و شمالی

فیروز قاسم‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور گفت: بر اساس هشدارهای صادره از سوی سازمان هواشناسی کشور و بررسی نتایج مدل‌های هواشناسی و هیدرولوژیکی ملی و بین‌المللی، احتمال وقوع سیل طی روزهای دوشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه، ۲۹ آبان تا یک آذر ۱۴۰۲ در استان‌های نوار غربی، استان‌های شمال غرب و جنوب غرب و استان‌های نوار شمالی کشور وجود دارد.

وی اظهار داشت: رودخانه‌های استان‌های آذربایجان‌غربی، آذربایجان‌شرقی، اردبیل، زنجان، قزوین، البرز، تهران، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، کردستان، همدان، مرکزی، کرمانشاه، لرستان، ایلام، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، بوشهر و فارس به‌طور عمده از این سامانه متأثر خواهند بود.

سد سازی ترکیه محدودیتی برای استان‌های غربی به وجود نمی‌آورد

محمد جوانبخت معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفای کشور در دومین کمیته نشست مشترک همکاری‌های آبی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا تصمیماتی در رابطه با سد سازی های بالا دست ترکیه در ارس حاصل شده است، گفت: مقامات ترک اطمینان داده‌اند تاسیساتی که در بالا دست احداث شده از ناحیه این تأسیسات و اقدامات محدودیتی برای منابع آبی ایجاد نمی‌شود و سهم مردم استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل محدودیتی به وجود نمی‌آید و تاکید داشتند. همچنین به گفته مقامات ترک سدها برق آبی است و در مواقعی با تنظیم آب سدها بتوان از برخی از مشکلات مانند سیلاب مورد استفاده قرار می‌گیرند.

جوانبخت خاطرنشان کرد: مقامات ترکیه‌ای حاضر در جلسه اطمینان دادند در خصوص آنچه که دغدغه مردم حاشیه ارس است، مشکلی پیش نیاید.

خشکسالی تهران ۳ ساله شد

محسن اردکانی مدیر عامل آبفای تهران تداوم خشکسالی در استان تهران برای سومین سال پیاپی را در ۵۰ سال گذشته بی‌سابقه دانست و تصریح کرد: گزارش‌های آماری نشان می‌دهد که در ۵۰ سال اخیر همواره پس از دو سال خشکسالی، شاهد ترسالی در این استان بوده‌ایم اما برای نخستین بار سومین سال آبی خشک را در تهران پشت سر گذاشتیم.

البرز، هرمزگان و کرمان پر بارش‌ترین استان‌های کشور

عیسی بزرگ‌زاده مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان منابع آب و تلفیق بودجه شرکت مدیریت منابع آب ایران و سخنگوی صنعت آب در خصوص وضعیت بارش‌های اخیر در کشور اظهار کرد: ارتفاع کل ریزش‌های جوی از ابتدای سال آبی تا ۲۷ آبان، معادل ۲۰.۸ میلی‌متر است که این مقدار بارندگی نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته که معادل ۲۶.۷ درصد بوده، ۲۲ کاهش را نشان می‌دهد.

وی اظهار کرد: از ابتدای سال آبی تاکنون استان‌های زنجان، قزوین و لرستان کم بارش‌ترین استان‌های کشور بوده‌اند و سه استان البرز، هرمزگان و کرمان بیشترین بارش را به ثبت رسانده‌اند؛ لازم به ذکر است بارش‌های اصلی در زمستان و بهار رخ می‌دهد و سهم بارش‌های پاییزی در کشور عمدتاً بسیار ناچیز است.

لینک کوتاه: https://eco365.ir/7k07

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×