» ارزدیجیتال » امضای لایحه روبل دیجیتال
امضای لایحه روبل دیجیتال
ارزدیجیتال

امضای لایحه روبل دیجیتال

۰

با افزایش سرعت گسترش پروژه‌های مربوط به رمز ارز ملی در جهان، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه نیز رسماً لایحه‌ای را مربوط به معرفی نسخه دیجیتالی پول ملی این کشور امضا کرده است.

به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از تجارت نیوز، بر اساس یک سند رسمی، لایحه روبل دیجیتال به بانک مرکزی روسیه، اختیار قانونی می‌دهد تا به عنوان اپراتور پلتفرم رمز ارز ملی این کشور عمل کند.

بر اساس این لایحه، بانک مرکزی روسیه باید مسئولیت مدیریت حساب‌های روبل دیجیتال را بر عهده بگیرد. این نهاد همچنین اپراتور اصلی زیرساخت روبل دیجیتال است و مسئولیت تمام دارایی‌های ذخیره شده را بر عهده خواهد داشت.

قرار است CBDC (رمز ارز ملی) روسیه در کنار روبل نقدی و غیرنقدی به عنوان یک روش پرداخت جدید عمل کند. این لایحه به بانک روسیه اجازه می‌دهد تا همچنین آزمایش‌هایی را بر روی رمز ارز ملی این کشور از تاریخ اول اوت آغاز کند.

الویرا نابیولینا، رئیس بانک روسیه در بیانیه‌ای تاکید کرد که استفاده از CBDC برای شهروندان روسیه اجباری نیست. در عوض، افراد در انتخاب CBDC آزادی انتخاب خواهند داشت. نابیولینا همچنین ابراز امیدواری کرد که روبل دیجیتال هم برای افراد و هم برای مشاغل راحت‌تر و مقرون به صرفه‌تر باشد و فرصت جدیدی را به کسب و کارها ارائه دهد.

توسعه رمز ارز ملی روسیه باوجود تحریم‌های غرب

روسیه چندین سال است که درباره ایده روبل دیجیتال تحقیق می‌کند. البته این مفهوم پس از اعمال تحریم‌ها توسط ایالات متحده و متحدانش مورد توجه بیشتری قرار گرفت. به‌ این صورت که شرایط پس از تحریم اولویت راه اندازی CBDC را در روسیه افزایش داد و به تصویب این لایحه در هر دو مجلس پارلمان روسیه سرعت بخشید.

در سال ۲۰۲۰، بانک مرکزی روسیه یک گزارش تحلیلی را در مورد این موضوع منتشر کرد که شامل بازخورد بانک‌های روسیه و سایر فعالان بازار مالی بود. در فوریه ۲۰۲۲، آزمایشات اولیه با کمک چندین بانک در کشور انجام شد. با این حال، شروع جنگ نیاز روسیه به اجرای CBDC ملی را به عنوان ابزاری برای کاهش تأثیر تحریم‌های غرب افزایش داد.

بر اساس گزارش‌های موجود، علاوه‌بر روسیه، ۲۱ کشور دیگر نیز برنامه‌های آزمایشی را برای CBDC خود راه اندازی کرده‌اند. این گزارش‌ها نشان می‌دهند که ۱۳۰ کشور، که ۹۸ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‌دهند، در حال حاضر مشغول ارزیابی پروژه‌های رمز ارز ملی خود هستند.

همچنین در مجموع، ۱۱ کشور به طور کامل CBDC خود را راه اندازی کرده‌اند. این کشورها شامل چین، باهاما، نیجریه، آنگویلا، جامائیکا و هفت کشور کارائیب شرقی می‌شود. شایان ذکر است که ایالات متحده از معدود کشورهایی است که هیچ برنامه تایید شده‌ای برای راه اندازی ارز دیجیتال ملی ندارد.

لینک کوتاه: https://eco365.ir/el8i

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×