» انرژی » برنامه علی‌آبادی برای رفع ناترازی انرژی
برنامه علی‌آبادی برای رفع ناترازی انرژی
انرژی - ویژه

برنامه علی‌آبادی برای رفع ناترازی انرژی

۰

بررسی برنامه‌های گزینه پیشنهادی وزارت نیرو که به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است، نشان می‌دهد؛ عباس علی آبادی قصد دارد با استفاده از پتانسیل شورایعالی آب، رفع تعارضات بین وزارتخانه‌ای را در دستور کار قرار دهد.

به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از اقتصاد آنلاین، عباس علی آبادی وزیر صمت دولت سیزدهم از سوی مسعود پزشکیان برای تصدی پست وزارت نیرو به مجلس شورای اسلامی معرفی شده است.

علی آبادی به واسطه سوابق کاری‌اش آشنایی کامل با مباحث آب و برق دارد. وی که متولد ۱۳۴۱ است، دکترای مهندسی مکانیک(گرایش طراحی جامدات) از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک از دانشگاه تهران و کارشناسی مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف دارد.

در سوابق کاری علی آبادی عضویت در هیات مدیره شرکت آب و نیروی ایران، مدیر عامل مپنا، معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت توانیر و وزارت صمت به چشم می‌خورد.

وی تدوین کننده برنامه پنجم توسعه و مدیر برق و مکانیک طرح‌های کرخه و کارون ۳ (شرکت آب و نیرو) نیز بوده است.

مهمترین محورهای برنامه علی آبادی در حوزه برق

در برنامه وزیر پیشنهادی نیرو برای کسب رای اعتماد از مجلس، به اولویت‌ قرار دادن تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی و هوشمندسازی شبکه انتقال و توزیع همچنین احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر اشاره شده است. با تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی راندمان نیروگاه‌های کشور اضافه شده و از حرارت خروجی نیروگاه‌های گازی، برق تولید خواهد شد و به این ترتیب از هدر رفت انرژی جلوگیری می‌شود.

بهبود مشوق‌ها برای تشویق صنایع به احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر یکی دیگر از برنامه‌های علی آبادی است تا ایران بتواند از این پتانسیل حداکثر بهره را ببرد.

اختصاص بخشی از عوارض برق به هوشمند سازی شبکه‌های انتقال و توزیع برق برای مدیریت بهینه شبکه در دستور کار گزینه پیشنهادی وزارت نیرو است. همچنین جهت‌گیری برای حذف گام به گام نقش اجرایی دولت و تاکید بر نقش تنظیم‌گری در جهت تقویت نقش‌آفرینی بخش خصوصی یکی دیگر از مسائلی است که همواره از مطالبات اصلی بخش خصوصی بوده و گزینه پیشنهادی وزارت نیرو به آن توجه کرده است.

استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه برای تسهیل تامین منابع‌ مورد نیاز پروژه‌های تولید برق، امکان دیگری است که گزینه پیشنهادی وزارت نیرو در برنامه‌هایش به آن اشاره کرده است. به دلیل مشکلات در اقتصاد صنعت برق، امکان دریافت وام از صندوق توسعه ملی برای این صنعت کاهش یافته و فعالان این صنعت به دنبال گزینه‌های جایگزین برای اجرای پروژه‌های خود هستند.

تدوین دستورالعمل‌های مرتبط با ایجاد بازار صرفه‌جویی انرژی، ایجاد بازار اوراق گواهی صرفه‌جویی انرژی به عنوان زیر مجموعه بورس انرژی، برنامه‌ریزی برای ایجاد بستر بر خط خرده فروشی برق تحت نظارت دولت و ارائه مشوق برای اصلاح و نوسازی تجهیزات سرمایشی خانگی از دیگر برنامه‌های اعلامی گزینه پیشنهادی وزارت نیرو است.

مهمترین محورهای برنامه پیشنهادی در حوزه آب

علی آبادی برای حوزه آب هم برنامه‌هایی دارد. درباره آب مرزی بر پیگیری دیپلماسی موثر با کشورهای همسایه با هدف مدیریت مشترک منابع آب و حفظ و صیانت از حقابه‌های کشور تاکید کرده است. همچنین تمرکز بر توسعه و بهره‌برداری بهینه از منابع آبی حوضه‌های آبریز مرزی و مشترک را در دستور کار دارد.

رفع تعارضات بین وزارتخانه‌ای با کمک شورای عالی آب و ایجاد هماهنگی بین نهادهای مختلف در حوزه مدیریت منابع یکی از مهمترین برنامه‌های علی آبادی در حوزه آب است.

مسئله آب آن قدر پیچیده است که تقریبا ۱۷ دستگاه و وزارتخانه را درگیر می‌کند و همراهی این دستگاه‌ها برای مدیریت منابع آب و جلوگیری از فرونشست امری حیاتی است.

باز چرخانی و استفاده مجدد از آب یکی دیگر از برنامه‌های گزینه پیشنهادی وزارت نیرو برای استفاده بهینه از منابع آب کشور است. تدوین مقررات واردات و صادرات آب مجازی با هدف تعیین ترازنامه سالانه آب مجازی راهکاری است که گزینه پیشنهادی وزارت نیرو در سبد مدیریت منابع آب کشور به آن اشاره کرده است.

استفاده از فناوری و راهکارهای ممانعت از تبخیر آب و اصلاح اقتصاد آب با رویکرد ارتقای بهره‌وری و کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری و تقویت بازار آب دیگر محورهای برنامه گزینه پیشنهادی وزارت نیرو است.

لینک کوتاه: https://eco365.ir/tzhw

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×