کارشناس سنگ و معدن مطرح کرد؛
تبدیل پهنههای معدنی به طعمههای بزرگ
بهبودی، کارشناس سنگ گفت: مساله آزاد سازی پهنه های معدنی و بلوکه شده آنها مربوط به ضد و بندهای کاسب کارانه است که فعالان بخش معدن نباید به آن بپردازند.
به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از بازار، در برخی مناطق شاهد این هستیم که برخی پهنه ها چند سالی است به دلایل متعدی بلوکه شده و هیچ اقدامی برای آزاد سازی آنها توسط ایمیدرو صورت نگرفته است. اما در این رابطه برخی کارشناسان بر این اعتقاد هستند که بلوکه شدن پهنه های معدنی دلایل متعددی دارد که یکی از آنها به خاطر مافیایی است که در این بخش قد علم کرده است. لذا معلوم نیست منافع چه کسانی در بلوکه شدن پهنه های معدنی است؟
حتی برخی کارشناسان اعتقاد دارند این مساله به یک آفت بزرگ برای برخی مناطق معدنی تبدیل شده و جلوی پیشرفت فعالیت های معدنی را گرفته است؛ اما به دلیل این که مسائلی پشت پرده وجود دارد، فعالان بخش معدن نباید دنبال این چیزها رفته و به این گونه موارد بپردازند. زیرا مساله آزاد سازی پهنه های معدنی و بلوکه شده آنها مربوط به ضد و بندهای کاسب کارانه است که پرداختن به آنها هیچ فایده ای ندارد.
مساله آزادسازی پهنه های معدنی به منافع شخصی بر می گردد
جلال بهبودی، کارشناس سنگ در خصوص آزاد سازی پهنه های معدنی گفت: در این خصوص نقص های فراوانی وجود دارد، ولی باید به این مساله توجه شود که مساله آزادسازی پهنه های معدنی چیزی است که به منافع شخصی برمی گردد و دردسرهای خودش را دارد.
وی تاکید کرد: شخصا از این قضایا فاصله می گیرم. زیرا رفتن دنبال این مسائل انرژی فراوانی را تلف می کند و در نتیجه هیچ حاصل و خروجی هم ندارد. چرا که این مسائل در پشت پرده انجام می شود و ضد و بندهایی در این بخش ها وجود دارد که معدنکاران از آنها اطلاع ندارند.
بهبودی ادامه داد: مثلا یک پهنه معدنی را بلوکه می کنند و اجازه فعالیت به آن نمی دهند. در نتیجه معلوم نیست در بلوکه شدن برخی پهنه ها چه منافعی خوابیده است؟ برای همین بهتر است اصلا دنبال چنین چیزهایی نرویم و وارد دردسرهای آن نشویم چون در نهایت بی فایده است.
مساله پهنه های معدنی خودش مافیای بزرگی است، که در آنها دید کاسب کارانه وجود دارد. برای همین افرادی که دید منطقی دارند اصلا وارد چنین مسائل حاشیه ای نمی شوند.
به گفته این فعال معدنی؛ مساله پهنه های معدنی خودش مافیای بزرگی است، که در آنها دید کاسب کارانه وجود دارد. برای همین افرادی که دید منطقی دارند اصلا وارد چنین مسائل حاشیه ای نمی شوند.
کارشناس سنگ تصریح کرد: درحال حاضر حدود ۳ هزار پروانه بهره برداری معدن و سنگ در کشور وجود دارد، یعنی به اندازه کافی در بخش سنگ های معدنی، هم معادن داریم هم ذخایر و هم تنوع فراوانی وجود دارد. برای همین اگر پهنه ای که دارای مواد معدنی خاصی است، بلوکه شد نباید دنبال حل و فصل آن باشیم. زیرا دنبال اینگونه موارد رفتن فقط پرداختن به حاشیه های بیهوده است.
کارشناس سنگ در خصوص چالش های صنعت سنگ گفت: مهمترین مشکلی که درحال حاضر در صنعت سنگ ایران وجود دارد این است که افراد آموزش دیده و متخصص در این صنعت وجود ندارد. ا لبته چالش های مختلفی در این بخش وجود دارد ، ولی نبود افراد متخصص و تحصیل کرده از جمله مواردی است که خیلی به چشم می خورد.
وی افزود: عدم آموزش فعالین صنعت سنگ بسیار آزار دهنده است. زیرا این افراد اطلاعات کافی در حوزه کاری خود ندارند. این صنعت هم مثل سایر بخش های اقتصادی کشور نیازمند افراد باسواد و متخصص است تا به پیشرفت های لازم برسد.
بهبودی خاطرنشان کرد: درست است در این بخش کمبود تجهیزات و ماشین آلات وجود دارد، مقرارات دست و پاگیری وضع شده که کار را سخت می کند و در برخی جاها حتی مانع پیشرفت می شوند. همچنین فرسودگی ماشین آلات و عدم دسترسی به مواد اولیه آزار دهنده است، ولی هیچ کدام از این چالش ها مثل کمبود افراد متخصص و آگاه صنعت سنگ را با مشکل مواجه نکرده است.
به گفته وی؛ تمامی این مشکلات همزاد یکدیگر بوده و از گذشته هم همیشه چنین چالش هایی در صنعت سنگ وجود داشته است، ولی چیزی که مجموعه این صنعت را در بخش معدن و فرآوری رنج می دهد نداشتن افراد کار بلد است. همچنین در بخش صادرات، مارکتینگ و بیزینس هم کمبود افراد متخصص بسیار مشهود است و صنعت سنگ از این بابت بسیار متضرر شده ومشکلات فراوانی را پشت سر گذاشته است.
بهترین راهکار این است که فعالان صنعت سنگ، آموزش های مورد نیازشان را بگذرانند و موارد ضروری و تکنیکی را یاد بگیرند. متاسفانه بعضی از افراد را باید به زور سر کلاس های آموزشی نشاند تا آموزش ببینند.
وی در خصوص رفع مشکل افراد متخصص در صنعت سنگ گفت: بهترین راهکار این است که فعالان صنعت سنگ، آموزش های مورد نیازشان را بگذرانند و موارد ضروری و تکنیکی را یاد بگیرند. متاسفانه بعضی از افراد را باید به زور سر کلاس های آموزشی نشاند تا آموزش ببینند. درحالی که برخی ها حتی ابتدایی ترین اصول فنی کار خودشان را بلد نیستند و رغبتی هم برای آموزش از خود نشان نمی دهند.
کارشناس سنگ تاکید کرد: متاسفانه هیچ سازمانی برای بررسی سوابق و تحصیلات این افراد وجود ندارد تا عملکرد فعالان این بخش را مورد بررسی قرار دهند. البته در برخی بخش های خصوصی ، کارهایی در این خصوص انجام شده است، ولی برای کار باید یک سیستم وجود داشته باشد تا تمامی موارد را مورد بررسی قرار دهد .
وی تاکید کرد: باید حداقل دانش فنی در این راستا وجود داشته باشد و سازمان دهی موثری در این خصوص انجام شود. یعنی فعالان این بخش چه بخواهند در بخش معدن فعالیت کنند یا در فرآ وری مشغول کار شوند. یا این که در بخش های مختلف کار بیزینس را انجام دهند باید یکسری دوره های مختلفی را بگذرانند و دربازارهای داخلی و بازارهای بین المللی حرفه ای عمل کنند.
بهبودی بیان کرد: این گونه آموزش ها هم نه هیچ ربطی به دولت دارد و نه به قوانینی که در این راستا وضع می کنند. زیرا خود فعالان بخش دولتی هم نیازمند آموزش هستند و باید دوره هایی را بگذرانند. درواقع عمده بدبختی های ما آموزش ندیدن است. یعنی در بخش های مختلف کشور و ارگان های گوناگون افراد نیازمندِ گذراندن بخش های آموزشی هستند.
این معدندار گفت: در واقع عدم آموزش است که باعث بسیاری از بیچارگی ها در بخش های مختلف اقتصادی کشور به خصوص در بخش تخصصی معدن و صنایع معدنی شده است. این که هر کسی به شکل تخصصی در سرجای خودش قرار بگیرد که متاسفانه اصلا اینطور نیست.
وی در خصوص معدنکاری هوشمند بیان کرد: طی سال های اخیر معدنکاری هوشمند بسیار خوب شده است. به مدد ابزارهایی که آمده ، شرایط بسیار بهتر شده است. نقشه برداری ها با پهباد انجام می شود که بسیار دقیق هستند و از دقت بسیار بالایی هم برخوردارند.
او تاکید کرد: همچنین میزان برداشت مواد معدنی را می توان تا حد یک تن برآورد کرد. حتی می توان ذخایری که وجود دارند ر ا با کمک ابزارهایی که موجود است مورد ارزیابی قرار داد. در واقع با ابزارهای هوشمندی که طی سال های اخیر مورد استفاده قرار می گیرد به سادگی می توان به نتایج بسیار خوبی رسید.
به گفته وی؛ در واقع این همان هوشمند سازی معادن است که غالب معادن بزرگ سیستم های ارسال فیلم آنلاین دارند که می توانند به صورت خیلی دقیق و لحظه ای از شرایط ماده معدن و نوع فعالیت کارگرها آگاه شوند. همچنین از وضعیت ماشین آلات، دپوهایی که دارند و میزان ذخایر معدنی مطلع می شوند.
بهبودی گفت: این ابزارها ، عمومی هستند که تقریبا همه جا وجود دارند و نیاز به تخصص خیلی بالا و سرمایه های سنگینی ندارد و همه معادن می توانند از این ابزارهای پیشرفته استفاده کنند. همچنین نیروی متخصص و آموزش دیده هم در این بخش ها به فراوانی در کشور وجود دارد که می توانند از این ابزارها استفاده کنند و در روند هوشمند سازی معادن فعال باشند.
وی تاکید کرد: در تمام دنیا از ابزارهای هوشمند برای معادن استفاده های زیادی می کنند و می توان از این طریق به موفقیت و پیشرفت های خوبی رسید. در واقع این ابزارها به راحتی در دسترس همگان قرار دارند و اصلا چیزهای پیچیده ای نیست.