» کشاورزی » تشکیل خوشه‌های تخصصی در بخش کشاورزی قم
تشکیل خوشه‌های تخصصی در بخش کشاورزی قم
کشاورزی - ویژه

تشکیل خوشه‌های تخصصی در بخش کشاورزی قم

۰

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قم، گفت: این استان در تولید برخی از محصولات کشاورزی همچون پسته ظرفیت‌ گسترده‌ای دارد و نیاز است تا افزایش سطح کمی و کیفی تولید این گونه محصولات ارزشمند در قالب خوشه‌های تخصصی پیگیری شود.

به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از تسنیم از قم، سید مهدی قریشی در آیین شکرانه برداشت پسته از باغات قم، اظهار داشت: تشکیل خوشه‌های تخصصی در بخش صنعت دارای مزایا و فواید بسیاری بوده و نیاز است تا از این کار برای توسعه بخش کشاورزی استان نیز الگوبرداری شود.

معاون استاندار قم، افزود: با تشکیل خوشه‌های کشاورزی، مسائل مرتبط به تولید هر کدام از محصولات زراعی و باغی که در استان قم دارای مزیت اقتصادی است، همچون پسته به صورت تخصصی مورد توجه قرار می‌گیرد و شرایط رشد کمی و کیفی آن با سرعت بیشتری ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: پیشرفت کشاورزی استان را از طریق افزایش بهره‌وری دنبال می‌کنیم و در این رابطه در سال‌های اخیر از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان به خوبی استفاده شده است به نحوی که امروز در زمینه برداشت و فرآوری پسته تولید شده در باغات قم نیز شاهد استفاده از دستاوردهای این شرکت‌ها هستیم.

معاون استاندار بر ضرورت استفاده از نظرات فعالان حوزه کشاورزی تاکید کرد و گفت: باید تجارب و نظرات این عزیزان مورد استفاده قرار گیرد و استاندار نیز تاکید دارد، در جلسات کارگروه‌ها و شوراها از نمایندگان بخش‌های غیردولتی دعوت و نظراتشان شنیده شود.

قریشی با اشاره به نمایشگاه جانبی جشنواره پسته و حضور شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه کشاورزی بیان کرد: مقام معظم رهبری بر دانش‌بنیان شدن کشاورزی تاکید کرده‌اند و در این راستا برنامه‌هایی توسط وزارت جهاد کشاورزی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دنبال شده است.

وی ادامه داد: برای توسعه کشاورزی با توجه به محدودیت‌های منابع به ویژه زمین و آب باید از فناوری‌های جدید استفاده کنیم و بهره‌وری را بالا ببریم که این موضوع را شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند محقق کنند که در این زمینه دستاوردهای بسیار خوب در دو سال اخیر داشته‌ایم و حرکت رو به جلوی حوزه کشاورزی کاملا محسوس است.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قم، افزود: مثلا طبق آمار استاندارد برداشت پسته در هر هکتار حدود ۳.۸ تن است که در کشور ما کمتر از یک تن اعلام شده و با استفاده از دانش و فناوری می‌توانیم با یک برنامه‌ریزی درست به این استاندارد نزدیک شویم.

وی بیان کرد: حرکت بخش کشاورزی استان با حضور آقامیری، استاندار قم که شناخت کافی در حوزه کشاورزی دارند قطعا تسریع خواهد شد.

دبیرخانه کشوری پسته در قم ایجاد می‌شود 

علیرضا آل‌امین در جشنواره پسته استان قم گفت: دبیرخانه بیمه کشاورزی کشور در قم تشکیل می‌دهیم و هزینه ایجاد آن را پرداخت می‌کنیم تا ریل‌گذاری درستی در این خصوص انجام شود.

وی با بیان اینکه پسته برای ما مانند گندم کالای اساسی و استراتژیک محسوب می‌شود و آن را تحت حمایت ویژه قرار داده‌ایم، افزود: کمیته کشوری فعالان حوزه پسته را در قم تشکیل می‌دهیم.

قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی کشور، افزود: سال گذشته هفت هزار هکتار زمین‌های کشاورزی استان قم شامل ۲۵ درصد تحت پوشش بیمه کشاورزی است.

جشنواره پسته قم فرصتی مطلوب برای تقویت سرمایه‌گذاری فعالان اقتصادی

محمدرضا حاجی‌رضا در جشنواره برداشت پسته استان قم شرایط سخت اقلیمی و کاهش کمیت و کیفیت منابع آبی را مورد توجه قرار داد و گفت: با توجه به محدودیت منابع در قالب الگوی کشت ارقامی را در حوزه زراعت و باغبانی وارد عرصه کشاورزی کردیم که بر اساس ظرفیت‌های موجود استان با ارزش افزوده مطلوب برای کشاورزان صرفه اقتصادی داشته باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم، ادامه داد: ۱۴ هزار هکتار از سطح باغات استان زیر کشت پسته قرار دارد که از این میزان ۸۵۰۰ هکتار آن بارور است؛ امسال پیش‌بینی می‌کنیم ۷۰۰۰ تن تولید پسته داشته باشیم.

وی عنوان کرد: معرفی ظرفیت‌های تولید، ایجاد اشتغال و ارزآوری باغات پسته با هدف جذب و ترغیب سرمایه‌گذاران و هدایت سرمایه‌های بخش خصوصی در حوزه کشاورزی از جمله اهداف مجموعه جهاد کشاورزی استان قم است.

حاجی‌رضا تاکید کرد: قطعا فعالیت رسانه‌ها در راستای معرفی ظرفیت‌های استان قم در حوزه تولید محصولات کشاورزی به ویژه پسته با کیفیت و مرغوب در جذب سرمایه‌گذاران موثر است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم بر لزوم معرفی ظرفیت واقعی پسته استان قم به مسئولان و مردم تاکید و تصریح کرد: آموزش پایدار، ترویج و معرفی دستاوردها و احصاء و بررسی مشکلات و ارتباط و تعامل بهره‌برداران و ذی‌نفعان بخش کشاورزی با یکدیگر در راستای تکمیل زنجیره تولید از جمله اهداف برگزاری جشنواره برداشت پسته بوده است.

وی با اشاره به اینکه متناسب با شرایط اقلیمی، در حوزه توسعه باغات باید نگاه منطقی داشته باشیم، عنوان کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که از فضای گردشگری و زائرپذیری استان قم در حوزه افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی به خوبی استفاده کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم صادرات پسته قم به عنوان یک مؤلفه مهم مورد توجه قرار داد و افزود: باید استانداردهای صادراتی را بشناسیم و بر اساس استاندارهای سلامت، محصولات کشاورزی را تولید کنیم.

حاجی رضا همچنین تشکیل تیم نخبگانی تولیدکنندگان پسته با هدف احصاء مشکلات، استفاده از رسانه‌ها با هدف معرفی ظرفیت‌های تولید پسته استان، تکمیل زنجیره تولید، تامین سلامت تولید و شناسنامه‌دار شدن باغات را از جمله اهداف این جشنواره معرفی کرد.

وی تاکید کرد: خاویار، زیتون، انار، پسته و بخشی از محصولات گلخانه‌ای، محصولات لبنی از جمله تولیدات استان قم است که ظرفیت صادرات دارد، برای محصول پسته باید سعی کنیم صادرات مستقیم از استان قم داشته باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: در راستای تقویت صادرات محصولات کشاورزی استان تعاملات خوبی با محوریت اتاق بازرگانی و کمیسیون کشاورزی و تغییر رویکرد در مجموعه جهاد کشاورزی ایجاد شده است.

لینک کوتاه: https://eco365.ir/dm60

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×