تولید مسکن سال آینده بدتر از امسال
دبیر سندیکای شرکتهای ساختمانی با بیان اینکه تولید مسکن سال آینده خوب نخواهد بود و تقاضای خرید کاهش می یابد گفت: افزایش سقف وام مسکن ملی یک مُسکّن موقتی است.
به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از اقتصادآنلاین؛ ایرج گلابتونچی با اشاره به اینکه بزرگترین ثروت هر کشوری نیروهای انسانی متخصص و مولد و سازنده آن کشور است گفت: سازندگان شاغل در حوزه احداث در تمام دنیا لکوموتیو ایجاد اشتغال هستند به طوریکه این بخش می تواند ۱۱ تا ۱۴ درصد اشتغال مستقیم را ایجاد کند.
او با اشاره به اینکه صیانت از سازندگان شاغل در صنعت احداث از اوجب واجبات و دستگاه های اجرایی به خصوص سازمان برنامه و بودجه کشور است تاکید کرد: اگر تاریخچه سازندگی در کشور را همزمان با تشکیل سازمان برنامه و بودجه و سندیکای شرکتهای ساختمانی بدانیم ۷۷ سال زمان برده تا این نیروها در قالب شرکتهای ساختمانی به درجه خوداتکایی کامل برسند گفت: امروز ایران برای اجرای هیچ طرحی نیازمند شرکتها و نیروهای خارجی نیست و اگر پاره ای دشواری ها مرتفع و سیاستها تنظیم شود، در صدور خدمات فنی و مهندسی نیز سرآمد منطقه خواهند بود.
گلابتونچی تصریح کرد: متاسفانه در سال های اخیر به دلیل کاهش طرح های عمرانی از یک سو و عدم تامین بودجه های لازم و ابلاغ به موقع آنها برای طرح های در دست اجرا از حیات اقتصادی شرکتهای بخش خصوصی کاسته شده است.
او ادامه داد: آمار نسبت عملکرد بودجه عمرانی به جاری در سال های اخیر گویای این رویکرد غیر توسعه ای است چرا که میزان تحقق یافته اعتبارات عمرانی نسبت به بودجه عمومی جاری در سال ۷۶ نسبتی در حدود ۴۵ درصد بود و این عدد در سال ۹۰ به ۲۴ درصد و در سال ۱۴۰۰ به عدد ۱۱ درصد رسید. این آمار نشان می دهد که جهت گیری مصرف منابع در بودجه کل کشور تقلیل پرداخت برای دارایی سرمایه ای و افزایش آن برای مصارف جاری بوده است.
او تاکید کرد: در حال حاضر به پایان سال نزدیک می شویم و قطعا شرکتهای بخش خصوصی شاغل در این حوزه باید بتوانند با فروشندگان مصالح و تجهیزات و نیروهای انسانی شاغل که عمدتا از پایین ترین دهک جامعه هستند تسویه حساب کنند. لذا تاخیر در پرداخت مطالبات این شرکتها با هیچ بهانه و منطقی سازگاری نداشته و تامین و پرداخت عاجل آنا از واجبات غیر قابل انکار سازمان برنامه و بودجه و دستگاه های اجرایی است.
از دولت می خواهیم برای تامین و ابلاغ سریع بودجه ها به دستگاه های اجرایی اقدام عاجل کند
دبیر سندیکای شرکتهای ساختمانی ادامه داد: از دولت به ویژه سازمان برنامه و بودجه می خواهیم برای تامین و ابلاغ سریع بودجه ها به دستگاه های اجرایی اقدام عاجل کند و از دستگاه های اجرایی می خواهیم که قطعا اولویت را در پرداخت به شرکتهای بخش خصوصی طرف قرارداد قائل شوند.
گلابتونچی خواستار حمایت دولت در زمینههایی مانند بیمه، مالیات و تسهیلات برای پیمانکاران شد و گفت: آمار طرحهای نیمهتمام به ۱۳۰ هزار طرح رسیده است و دولت قصد دارد این طرحها را به اتمام برساند، اما تاکنون نتوانسته راهحل مناسبی برای این موضوع ارائه دهد.
وی درباره طلب شرکتها و پیمانکاران از دولت گفت: ارائه رقم دقیقی از مطالبات شرکتها از دولت امکانپذیر نیست، چرا که علاوه بر پیمانکاران عضو سندیکای ساختمانی، پیمانکاران دیگری نیز در سایر بخشها فعال هستند.
۶۰ هزار شرکت پیمانکاری در کشور وجود دارد که دو سوم ظرفیت آنها خالی است
گلابتونچی در پاسخ به پرسش خبرنگار اقتصادآنلاین مبنی بر اینکه آیا شرکتهای دولتی و پیمانکاران دولتی مشکلاتی برای بخش خصوصی ایجاد کرده اند؟ خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۶۰ هزار شرکت پیمانکاری در کشور وجود دارد که دو سوم ظرفیت آنها خالی است. این ظرفیت عظیم در بخش خصوصی معطل مانده و کمبود بودجههای عمرانی ممکن است باعث خروج این شرکتها از چرخه کار و حتی تعطیلی آنها شود.
وی هشدار داد: اگر دولت با کمک بخش خصوصی راهحلی برای این مشکلات پیدا نکند، بسیاری از شرکتها از مدار فعالیت و تولید خارج خواهند شد. همچنین، صنعت احداث یکی از بخشهایی است که بیشترین نرخ مهاجرت نیروی انسانی را دارد.