دولت برای تحقق شعار جهش تولید مشکلات جدی دارد
یک کارشناس اقتصادی گفت: عملکرد دولت در سال گذشته نشان داد به تنهایی نمی تواند جهش تولید را محقق کند برای همین چاره ای ندارد جز اینکه اجازه دهد بخش واقعی مردمی وارد تولید شوند.
به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از خبرگزاری مهر, مرتضی افقه با اشاره بر اینکه امسال ۲۲ مین سالی است که با عناوین اقتصادی نامگذاری میشود، گفت: با توجه به نامگذاری شعار سالهای اخیر، اقتصاد، معیشت و رفاه مردم از اهمیت بالایی نزد مقام معظم رهبری برخوردار است. اگر شعارهای سال را همان سال در نظر داشته و برای تحقق به آن نیازمند سه پیش نیاز خواهد بود.
این کارشناس اقتصادی در ادامه سه پیش نیاز را عنوان کرد و گفت: ابتدا باید برنامهریزی خاص آن هدف که در شعار سال مشخص میشود را داشت، سپس ابزار مناسب برای تحقق به شعار در دسترس باشد و سومین عنوان تأمین منبع مالی برای رسیدن به شعار سال باید در دستور کار باشد؛ در صورتی که دو عنوان پایانی وجود نداشته باشد تحقق به هدف تقریباً ناممکن است.
وی ادامه داد: طی هرسال رهبر معظم انقلاب هدف را تعیین میکنند اما ساختارهای موجود که راهکار تحقق به هدف هستند، آمادگی ندارند؛ عدم بهرهمندی از نیرو کار انسانی متخصص و ماهر موجب میشود در ۲۲ سال اخیر برای مسیر رسیدن به هدف شعار ناکام بمانیم یا کشور به نتایج دلخواه خود نرسد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: کاش رهبر معظم انقلاب یک سال به ارزیابی نامگذاری پیشین اختصاص و عملکرد دستگاههای دولتی و مسؤولان را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهد؛ البته ناگفته نماند شعار سالها تنها به دولت اختصاص ندارد و تمام ارکان نظام باید برای رسیدن به این وعده تلاش کنند.
افقه ادامه داد: زمینه و بستر مناسب برای رسیدن به شعار سال وجود ندارد و مسؤولان کشور زمانشان را صرف تکثیر بیلبورد و حک عنوان بر روی نامه میکنند که صرفاً نانی برای سخنرانی و همایشها میشود که موجب هزینه تراشیهای اضافی برای کشور میشود که میتوان این هزینهها را برای تحقق به شعار سال استفاده کرد.
این کارشناس اقتصادی افزود: افزایش سطح رفاه و معیشت مردم با رشد تولید ارتباط مستقیمی دارد؛ برهمین اساس هرچه امکانات تولید بهتر، سطح کیفیت مردم بهتر خواهد بود. کشور ایران تعداد زیادی از منابع انسانی دارد که هنوز از آنها بهرهمند نشده، به همین دلیل کشور ظرفیت رشد در حد جهش را دارد.
وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب طی مصاحبههای اخیر خود نسبت به بهرهمندی از ظرفیت بخش خصوصی تأکیدات ویژهای داشتند و همچنین زمینه جلوگیری از مهاجرت متخصصین را باید ایجاد کنیم، زیرا نیروهای لازم برای جهش تولید در کشور وجود دارد اما برخی تنگ نظریها موجب منزوی شدن منابع انسانی شده است که باید آنها را ترغیب به فعالیت در کشور کنند.