سیگنال های عجیب سازمان بورس به بازار سرمایه
بازار سرمایه از زمان آغاز سقوط در ۳۳ روزه گذشته، بیش از ۱۱ درصد ریزش را تجربه کرده است؛ ریزشی که البته بازتاب آن در سبد سهامداران، اعدادی بالاتر از ۱۱ درصد را مخابره میکند که علت آن در کنار نحوه محاسبه شاخص کل، در سیاستهای اتخاذی از سوی سازمان بورس برمیگردد.
به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از اقتصاد آنلاین، با رصد هر روز معاملات و بررسی تعداد نمادهای مثبت و منفی درمییابیم که در اکثر روزها بیش از ۸۰ درصد بازار در محدوده منفی معامله میشوند؛ عددی که نشان میدهد حتی اگر نمادها با منفی حداقلی کار خود را ادامه دهند، در این بازه ۱ ماهه حداقل ۱۷ درصد ارزش بازار خود را از دست دادند.
در این بین نمادهای فرابورسی با حجم مبنای ۱، اوضاع سیاهتری را سپری میکنند؛ چرا که در حجم مبنای ۱، با معامله حتی ۱ سهم، تغییرات قیمتی اعمال میشود و حجم معاملات تاثیری در آخرین قیمت ندارد. از سوی دیگر، در خصوص محاسبه قیمت پایانی نیز از میانگین وزنی استفاده میشود و از آنجایی که نمادها قفل در صف فروش هستند، میانگین وزنی نیز کارایی خود را از دست میدهد.
ثمره اعمال محدودیت در دامنه نوسان و حجم مبنای ۱، از بین رفتن هر روزه ۲ درصد ارزش بازار شرکتهای فرابورسی است؛ حتی با قراردادن ۵۰۰ هزار تومان سفارش برای فروش. که اگر این کاهش ارزش بازار را از زمان آغاز ریزش یعنی ۴ اردیبهشت ماه بررسی کنیم، جدول نا امید کننده زیر حاصل میشود.!