شمال و شمال غرب کشور در اولویت اکتشافات؛ اکتشافاتی در لامرد وجود ندارد
مدیراکتشافات شرکت ملی نفت گفت: اکتشافاتی وجود دارد که اعلام آنها کند و مدیر عامل شرکت ملی نفت تاکید کردند که شمال و شمال غرب کشور در اولویت کشف منابع هیدروکربوری به خصوص گاز قرار بگیرد.
به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از خبرگزاری مهر، محیالدین جعفری مدیر اکتشافات شرکت ملی نفت در رابطه با اکتشافات جدید نفتی گفت: اکتشافاتی وجود دارد که وزیر نفت باید انها را اعلام کند، هم اکنون در حال حفاری ۶ حلقه چاه در نواحی زاگرس تا دشت گرگان و غرب کپهداغ هستیم که از این چهار حلقه چاه سه عدد در حال تست و انجام آزمایشهای بهره دهی چاه هستند و هر کدام به پتانسیل هیدورکربوری اقتصادی برسد از طریق. زیر نفت اعلام میشود.
مدیر اکتشافات شرکت ملی نفت ایران در رابطه با اکتشافات منطقه لامرد، خاطر نشان کرد: نقل قولی از وزیر نفت وقت دولت سیزدهم وجود دارد در حالی که در لامرد هیچ گونه عملیات اکتشافی نکرده بودیم و این احتمال وجود دارد که به اشتباه منطقه لامرد بیان شده باشد.
وی ادامه داد: در مناطق دیگری نظیر لارستان چاه دنو وجود دارد که به زودی حفاری اکتشافی آن را آغاز میکنیم اما از قبل مساله اکتشافی وجود نداشته است.
جعفری خاطرنشان کرد: زاگرس بیشترین پتانسیل اکتشافی را دارد که این منطقه از ایلام، کرمانشاه و خوزستان آغاز شده و به بوشهر و هرمزگان میرسد.
وی در رابطه با اینکه در سمنان نیز مناطقی مستعد اکتشافات جدید وجود دارد اما مورد بی مهری قرار گرفته است، گفت: ما پتانسیل یابی کردهایم و با علم به اینکه در چه مناطقی امکان وجود هیدرو کربور وجود دارد بر اساس این راهبرد مناطق که احتمال بیشتری برای اکتشاف وجود دارد مطالعات زمینشناسی، ژئوفیزیک را انجام داده و پس از آن برداشت میکنیم لرزه نگاری دو بعدی و … را انجام میدهیم.
به گفته مدیر اکتشافات شرکت ملی نفت این اقدامات در سطح گستره ایران اعم از آبی و خاکی منهای دریای خزر انجام میشود و سپس بر اساس ان هر جا که ساختن زیر زمین مشخص شد در آن منطقه چاه اکتشافی حفر میکنیم و از این طریق یا به هیدورکربور میرسیم و یا نمیرسیم.
جعفری یادآوری کرد: در صورتی که به هیدرو کربور رسیدیم باید اقتصادی بودن آن را در نظر بگیریم اما اینکه منطقهای حذف شده باشد اینگونه نیست مدیر عامل شرکت ملی نفت تاکید کردند که شمال و شمال غرب کشور در اولویت کشف منابع هیدروکربوری به خصوص گاز قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: ما در این مناطق متمرکز شدیم که شامل دشت گرگان کپه داغ و اردبیل میشود که در اردبیل و دشت مغان هم اکنون اقدامات لرزه نگاری در حال انجام است و در کنار آن نفت بخش مرکزی ایران ناحیه کاشان قم در حال انجام است و زاگرس که از لرستان و ایلام تا بندرعباس حضور داریم البته باید در نظر داشت دریای خلیج فارس یکی از مقاصد برای شناسایی اهداف هیدروکربوری است.