ماجرای تصمیم دولت برای تغییر در نرخ پایه رقابت میلگرد
نرخ پایه رقابت برخی مقاطع فولادی در حالی تغییر یافته که نرخ پایه رقابت میلگرد از ۱۱ به ۱۶ درصد و نرخ پایه رقابت تیرآهن نبشی و ناودانی از ۱۴ درصد به ۱۹ درصد افزایش یافت؛ موضوعی که به نفع تعدادی از شرکتهای بورسی تمام خواهد شد.
به گزارش اکو ۳۶۵ و بهاقتصاد آنلاین، ۴۱ شرکت و نماد در صنعت فلزات اساسی بازار سرمایه درج شده و معامله میشوند؛ اما از بین تمام آنها تنها ۵ شرکت وجود دارد که محصولات اصلی آنها میلگرد و تیرآهن است. پس قاعدتا آن شرکتها به واسطه افزایش نرخ پایه رقابتشان در بورس کالا بیشتر مورد توجه بازار قرار خواهند گرفت؛ چرا که محصولات خود را با قیمتهای بالاتری به فروش رسانده و سود بیشتری شناسایی میکنند.
قبل از بررسی شرکتهای تولید کننده تیرآهن و میلگرد، به بررسی نرخ دلاری که شمش فولاد خوزستان با آن معامله میشود، میپردازیم. بررسی نرخهای هفتگی معاملات شمش فولاد خوزستان در بورس کالا نشان می دهد که رقابت صورت گرفته در معاملات، عملا نرخگذاری بالاتر دلار را نشان می دهد.
همانطور که مشاهده میشود این نرخ در ابتدای سال ۱۴۰۲ حوالی ۳۲ هزار تومان بوده است و طی یک روند صعودی به ۴۱ هزار تومان رسیده است که حاکی از کم شدن فاصله بین دلار آزاد و دلار معاملاتی است. از سوی دیگر، در مقطع فعلی نرخ دلار نیما به ۴۱ هزار تومان رسیده و قطعا نرخ معاملاتی برای اردیبهشت و خرداد بالاتر از این اعداد را خواهد دید!
حال با فروض نرخ دلار ۵۰ هزار تومان و همچنین اعمال فرمول جدید در معاملات ۵ شرکت تولید کننده تیرآهن و فولاد یعنی فرود، کویر، فجهان، فخاس و ذوب، میتوان عملکرد آنها را به روز رسانی کرد.
در صورتی که نرخ پایه ۱۶ درصد بالاتر از بیلت باشد، شرکتهای مذکور به طور متوسط ۲۶ درصد افزایش سودآوری را تجربه خواهند کرد. (شرکت ذوب آهن اصفهان به علت زیانده بودن آن، از محاسبات حذف شده است)
با این تفاسیر میتوان p/e آیندهنگر شرکتها را به دست آور که به اعداد خارق العادهای میرسیم؛ اعدادی که سهامداری در این شرکتها را بسیار کم ریسک کرده و در کنار رشد خزنده نرخ دلار نیما، این ریسک به صفر نزدیک میشود.
جدول زیر p/e کنونی و آینده شرکتهای مذکور را نشان میدهد.