» انرژی » نفت ایران به ونزوئلا می رسد؟
نفت ایران به ونزوئلا می رسد؟
انرژی

نفت ایران به ونزوئلا می رسد؟

۰

ابتدای دولت سیزدهم قراردادی مبنی بر بازسازی دو پالایشگاه فرا سرزمینی درازبکستان منعقد شدتا راه گشای تحریم های نفتی باشد، اما اصل ماجرا سهام دار شدن ایران در ونزوئلا است که فراموش شده است.

به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از خبرگزاری مهر، ابتدای دولت سیزدهم بود که در حاشیه نشست پیمان شانگهای، قراردادی مبنی بر بازسازی دو پالایشگاه فرا سرزمینی در ازبکستان منعقد شد. این به معنای ساخت پالایشگاه در ازبکستان است تا شاید راه‌گشای تحریم‌ها باشد و از این طریق بتوانیم فرآورده‌های نفتی خود را بدون سد راهی به کشورهای دیگر صادر کنیم. اما این مساله تنها بخشی از ماجراست و بخش اصلی ماجرا سهام دار شدن ایران در کشور دیگر است که برای مدت زمانی است این مساله به دست فراموشی سپرده شده است.

محمدرضا میرتاج الدینی نماینده وقت مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی از اقدام وزارت نفت ایران برای انعقاد قرارداد با دو کشور ونزوئلا و اروگوئه و در جهت راه اندازی پالایشگاه‌های فراسرزمینی و انتقال خوراک به این پالایشگاه‌ها و سهامدار شدن در آنها و همچنین انتقال خدمات فنی و مهندسی به آنها خبر داد.

وی افزود: از حیث پالایشگاه سازی و حوزه پتروشیمی هم دارای بنیه مناسبی هستیم و در این زمینه‌ها به پیشرفته مناسبی رسیده‌ایم و می‌توانیم از این فرصت پیش آمده استفاده کنیم؛ هم اکنون که پالایشگاه‌های فرا سرزمینی ایجاد شده است ما به بازارهای جدیدی اقتصادی برای انتقال نفت و تکنولوژی می‌رسیم و این امر فرصت‌های شغلی زیادی را برای تحصیل کردگان ما در حوزه انرژی ایجاد می‌کند.

راهی برای دور زدن تحریم‌ها و تضمین فروش نفت

با وجود آنکه ونزوئلا نیز همانند ایران از تحریم‌های نفتی برخوردار است اما این موضوع می‌توانست روزنه‌ای برای تضمین فروش نفت و سهام دار شدن ما از این پالایشگاه باشد که درآمدزایی خوبی برای کشور هم به دنبال داشت چرا که می‌توان آن را به نوعی دور زدن تحریم‌ها هم در نظر گرفت. رضا پدیدار، ساخت و توسعه پالایشگاه در خارج از کشور به صورت مشارکتی می‌تواند صادرات نفت ایران را حتی در دوران تحریم ضمانت کند. همچنین برای دور زدن تحریم‌ها با ورود به طرح پالایشگاه‌های فرا سرزمینی باید در نظر داشته باشیم که کشور مقصد خود تحریم نباشد. در این شرایط می‌توان به بی اثر کردن تحریم‌ها امیدوار بود.

در آن زمان میرتاج الدینی اذعان کرده بود، پالایشگاه‌های فراسرزمینی باعث تضمین فروش نفت ما به کشورهای پیشرفته و خارجی می‌شود. در این صورت ما در شرایط تحریم هم می‌توانیم صادرات و فروش نفت را داشته باشیم؛ علاوه بر این پالایشگاه‌های فراسرزمینی موجب گسترش ظرفیت و توانمندی اقتصادی کشور ما می‌شود و رشد اقتصادی و افزایش تولید ناخالص ملی را برای ما به دنبال دارد. علاوه بر این نقش ایران را در مشارکت در حوزه صادرات انرژی در منطقه و جهان بالا می‌برد.

سهام‌داری ایران در پالایشگاه ال پالیتو درهاله ای از ابهام

اما اکنون با گذشت نزدیک به سه سال هیچ خبری از جزئیات این قرارداد وجود ندارد، محمد مشکین فام مدیر عامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با اقدامات انجام شده در پالایشگاه فراسرزمینی ال پالیتو ونزوئلا گفت: ما یک سری اقدامات پیمانکاری را انجام دادیم.

وی در رابطه با اینکه آیا ایران سهمی از این پالایشگاه فراسرزمینی دارد یا خیر، خاطر نشان کرد: این مساله مربوط به شرکت نیکو، شرکت ملی نفت و وزارت نفت است که باید جزئیات آن را اعلام کنند.

مشکین فام با اشاره به اینکه اقدامات مربوط به شرکت ملی و مهندسی ساختمان نفت انجام شده است، توضیح داد: مسائل مربوط به پیمانکاری و تکمیل قطعات مورد نیاز آن پالایشگاه انجام شده است.

بر اساس این گزارش، مشخص نیست این قرارداد اجرایی شده یا خیر چرا که نزدیک به یک سال است هیچ خبری از این طرح وجود ندارد.

لینک کوتاه: https://eco365.ir/o3qd

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×