نقش رژیم صهیونیستی در اجلاس کاپ ۲۹ باکو
اجلاس کنوانسیون تغییر اقلیم (COP۲۹) باکو در حالی برگزار میشود که تحلیلها نشان میدهد رژیم صهیونیستی نقشی کلیدی در پشت پرده این رویداد دارد.
به گزارش اکو۳۶۵ و به نقل از خبرگزاری مهر، بیست و نهمین نشست اقلیمی سالانه سازمان ملل متحد، امسال در جمهوری آذربایجان و شهر باکو برگزار میشود. به نظر میرسد که جهان بهطور جدی نیاز دارد تا به مسائل اقلیمی این بخش از کره زمین توجه بیشتری داشته باشد.
کنوانسیون بینالمللی تغییر اقلیم (UNFCCC) از سال ۱۹۹۲ میلادی با هدف مقابله با گرمایش جهانی تأسیس شد. اما بهتدریج روشن شد که دغدغههای زیستمحیطی فقط یک پوشش برای اهداف قدرتهای بزرگ است. در واقع، یک اتاق فکر متمرکز در پشت پرده این اجلاسها فعالیت میکند که به دنبال تحقق مقاصد خاصی است.
بر اساس برخی تحلیلها، برنامههای بلندمدت کشورهای قدرتمند کاهش کامل کربن و جایگزینی منابع جدید انرژی، از جمله انرژی هستهای بهجای سوختهای فسیلی نفت و گاز تا سال ۲۰۵۰ است. هدف نهایی این جریان، تحت پوشش مسائل زیستمحیطی و تغییر اقلیم، پیشبرد این برنامهها و تحقق اهداف خود است.
حفاظت از محیطزیست و کاهش استفاده از سوختهای فسیلی به نظر درست و منطقی است، اما ایران به دلیل تحریمهای ظالمانه و محدودیتهای بینالمللی با چالشهای جدی در زمینه استفاده و توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر و هستهای مواجه است. این تحریمها نهتنها دسترسی به فناوریهای نوین را دشوار کرده، بلکه سرمایهگذاری در پروژههای انرژی پاک را نیز تحتتأثیر قرار داده است.
در این شرایط، ایران بهرغم داشتن پتانسیلهای بالا در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی، قادر به بهرهبرداری کامل از این منابع نیست. همچنین، برنامههای هستهای کشور که میتواند به تأمین انرژی پایدار و کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی کمک کند، به دلیل فشارهای بینالمللی و تحریمها با موانع جدی مواجه است.
این وضعیت نهتنها به امنیت انرژی کشور آسیب میزند، بلکه به تلاشهای جهانی برای مقابله با تغییرات اقلیمی نیز لطمه میزند. در واقع، ایران بهعنوان یک کشور با منابع غنی انرژی، میتواند نقش مهمی در توسعه انرژیهای پاک ایفا کند، اما نیاز به حمایت و همکاریهای بینالمللی دارد تا بتواند به اهداف زیستمحیطی و توسعه پایدار دست یابد. در این راستا، ضروری است که آمریکا و دیگر کشورهای غربی بهجای اعمال فشار، به همکاری و ایجاد فرصتهای برابر برای کشورهای درحالتوسعه توجه کند تا بتوانند به طور مؤثر در مبارزه با تغییرات اقلیمی مشارکت کنند.
صداقت همسایه ایران در تأمین منافع ما
حامد یزدیان، دبیر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مهر پیرامون حضور ایران در بیست و نهمین اجلاس کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد موسوم به «کاپ ۲۹» در کشور آذربایجان اظهار کرد: این نشست یک گردهمایی مهم است؛ لذا، حضور فعال ایران در اجلاس کاپ ۲۹ از اهمیت ویژهای برخوردار است. کشور ما در طول سالهای اخیر اقدامات زیادی در حوزه محیطزیست انجام داده که هر یک از آنها در مجامع بینالمللی قابلدفاع است.
دبیر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی تصریح کرد: علیرغم اهمیت چنین نشستی، باید به این نکته هم اشاره داشت این اجلاس یک گردهمایی سیاسی است که برخی کشورها از جمله رژیم صهیونیستی درصدد این هستند که از آن به نفع خود استفاده کنند؛ لذا، با در نظر گرفتن این نکته موافق حضور رئیسجمهور در این اجلاس نیستم.
وی تأکید کرد: در حال حاضر نیازی نیست که نماینده ایران در اجلاس کاپ ۲۹ در سطح رئیسجمهور باشد؛ علاوه بر این موضوع، باید هوشیار باشیم و نگذاریم که این قبیل نشستها ما را به رژیم صهیونیستی و برخی از کشورهای غربی وابسته کند. چرا که برخی از تصمیمات اتخاذ شده بر خلاف منافع اقتصادی کشورمان است.
یزدیان همچنین درباره حضور نماینده رژیم صهیونیستی در اجلاس کاپ ۲۹ و نوع مواجهه ایران با این موضوع گفت: این یک موضوع سیاسی است و به نظرم بررسی ابعاد آن باید توسط نمایندگان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس صورت بپذیرد.
دبیر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی افزود: متأسفانه بسیاری از اجلاسهای بینالمللی در راستای سیاستهای آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تحتفشار قراردادن سایر کشورها و هدایت آنها به سمت منافع این دولتها قرار دارد.
یزدیان در پایان با اشاره به برگزاری اجلاس کاپ ۲۹ در باکو، گفت: کشور آذربایجان در طول سالهای گذشته صداقت خوبی در مواجه ایران نداشته و حتی رفتارهای مشکوکی در قبال ما داشته است؛ لذا به واسطه این موضوع حتی محل اجلاس هم بهنوعی قابلتأمل است.