» مسکن » هزینه هر واحد مسکن ملی به ۱.۴ میلیارد تومان رسید
هزینه هر واحد مسکن ملی به ۱.۴ میلیارد تومان رسید
مسکن - ویژه

هزینه هر واحد مسکن ملی به ۱.۴ میلیارد تومان رسید

۰

در حالیکه وزیر راه و شهرسازی و رئیس کل بانک مرکزی این روزها درگیر نامه‌نگاری بر سر افزایش یا تثبیت سقف وام نهضت مسکن ملی هستند و آن را به نوعی علنی کرده‌اند، گزارش‌ها حاکی از میلیاردی شدن هزینه ساخت مسکن ملی است.

به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از اقتصادآنلاین؛ رشد هزینه‌های ساخت مسکن ملی در حالی این روز‌ها بر پروژه نهضت ملی مسکن سایه افکنده و آنرا تحت تاثیر خود قرار داده است که فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی و محمد رضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی تنش و درگیری خود را بر سر افزایش سقف تسهیلات مسکن ملی در رسانه‌ها علنی کرده اند.

اگر چه این علنی شدن درگیر میان این دو مقام مسئول می‌تواند تا حدودی هم برای بهتر شدن روند ساخت مسکن ملی مفید واقع شود، اما آنچه که مشخص است این است که حال این روز‌های نهضت ملی مسکن چندان مناسب نیست. بنابراین شاید ورود رئیس جمهور به این موضوع بتواند تا حدودی التیامی بر این مشکلات و درد متقاضیان مسکن ملی باشد.

وقتی معاونان و حتی وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه عدد سازی را باید کنار بگذاریم می‌گویند؛ طی ۳ سال اجرای طرح نهضت ملی مسکن تنها ۲۰ هزار واحد مسکونی به اتمام رسیده است نشان می دهد که حال این پروژه عظیم و مهم تا چه حد ناگوار و دردآور است.

اگر چه توقف تولید سیمان نیز یکی دیگر از خبر‌هایی است که روز گذشته برخی از انبوه سازان را نگران کرد و نشان داد که پروژه‌های مسکن قطعا در ماه‌های آینده تحت تاثیر این اتفاقات قرار خواهند گرفت.

حال سوال این است که این مشکلات عدم پرداخت تسهیلات مسکن و مخالفت با افزایش سقف وام مسکن ملی از یک سو و کُندی شدید ساخت مسکن ملی آیا باعث رشد هزینه‌های تولید مسکن ملی شده است؟

«حسن محتشم» عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن تهران دلایل رشد هزینه‌های ساخت مسکن ملی را اینگونه بیان می‌کند که دخالت مستقیم دولت در اجرای پروژه‌ها باعث می‌شود که تکمیل پروژه‌ها به تعویق بیفتد.

عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان مسکن تهران با بیان اینکه برای تسریع در اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن باید دولت از حضور مستقیم در اجرای پروژه‌ها خارج شود گفت: دخالت مستقیم دولت در اجرای پروژه‌ها باعث می‌شود که تکمیل پروژه‌ها به تعویق بیفتد.

او ادامه داد: طبق قانون جهش تولید مسکن دولت باید سالانه یک میلیون واحد مسکونی احداث کند و سپس طبق اولویت به متقاضیان تحویل دهد. اما طبق آخرین آمار‌های که اعلام شده تاکنون ۱۰۰ هزار واحد مسکونی هم به بهره‌برداری نرسیده است.

محتشم با اشاره به اینکه وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده است که باید از عددسازی خودداری کرد تاکید کرد: در آماری هم که اخیرا معاونان و وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده است در سه سال گذشته، تنها ۲۰ هزار واحد مسکونی به اتمام رسیده و تحویل داده شده است.

عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان تحلیلی از رشد هزینه ساخت مسکن به طور ملموس ارائه کرد؟ گفت: اولا که به خوبی می‌دانید که جامعه هدف دولت برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن دهک‌های پایین جامعه است و همین مساله و موضوع نشان می‌دهد که دولت باید تا حد امکان تلاش خود را با هر روش و سیاستی برای تامین مسکن دهک‌های پایین جامعه به کار بگیرد.

او افزود: طبق آخرین ارزیابی‌های که صورت گرفته در حال حاضر ساخت یک واحد مسکونی ۸۰ متری نهضت ملی مسکن برای مصرف کننده یک میلیارد و ۴۰۰ هزار تومان هزینه دارد. این عدد اگر تا حدودی اندک دچار اشتباه محاسباتی هم شده باشد می‌تواند بسیار نگران کننده باشد.

او خاطر نشان کرد: میزان تسهیلاتی که دولت برای اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن در نظر گرفته ۵۵۰ میلیون تومان است که در این بخش هم متاسفانه بانک‌ها همکاری لازم را برای پرداخت تسهیلات ندارند در نتیجه فشار بیشتر به متقاضی وارد می‌شود چرا که میزان آورده آنها به بیش از ۸۰۰ میلیون تومان می‌رسد.

محتشم با تاکید بر اینکه عدم ابلاغ و موافقت بانک مرکزی با ابلاغ وام ۸۰۰ میلیون تومانی مسکن ملی نیز جای سوال و بررسی دارد گفت: استفاده از ظرفیت‌های انبوه‌سازان در قالب ساخت مشارکتی می‌تواند دولت را در تکمیل پروژه‌های باقی مانده مسکن ملی و حتی مسکن مهر کمک کند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا راهکاری به دولت و وزارت راه و شهرسازی برای حل این مشکل ارائه خواهید کرد؟ گفت: به خوبی می‌دانیم که بخش خصوصی همواره در بخش مسکن به عنوان یک بازوی قدرتمند به کمک تامین مسکن کشور عمل کرده است. اما به هر حال حضور انبوه‌سازان می‌تواند به تسریع اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن نقش بسیار موثری ایفا کند.

محتشم ادامه داد: در جلسه‌ای که با فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی و معاونان بخش مسکن برگزار شد از حضور انبوه‌سازان در اجرای این پروژه‌ها استقبال شد، اما اینکه تا چه میزان به واقعیت تبدیل شود باید منتظر ماند.به نظر می رسد در روزهای آینده و بعد از اینکه وزیر راه و شهرسازی در حاشیه جلسه هیات دولت در واکنش به نامه نگاری رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر مخالفت با افزایش سقف وام مسکن ملی اعلام کرد که همچنان پیگیر افزایش سقف وام مسکن ملی هستیم باید منتظر شنیدن اخبار جدیدتری از سوی دولت برای یافتن راه حلی مناسب در دادن سرعت به این پروژه عظیم و مهم باشیم.

لینک کوتاه: https://eco365.ir/fl6y

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×