» کشاورزی » واردات موقت گندم، تبدیل ظرفیت خالی صنعت آرد به فرصتی پول‌ساز
واردات موقت گندم، تبدیل ظرفیت خالی صنعت آرد به فرصتی پول‌ساز
کشاورزی

واردات موقت گندم، تبدیل ظرفیت خالی صنعت آرد به فرصتی پول‌ساز

۰

عضو انجمن صنفی آردسازان گفت: ایران ۱۵ میلیون تن ظرفیت خالی در صنعت آردسازی دارد که می‌تواند با واردات موقت گندم از روسیه آن را تبدیل به فرصتی پول‌ساز کند.

به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از خبرگزاری مهر، امروز سه شنبه ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۳ همایش بین‌المللی غلات در محل هتل ارم در حال برگزاری است. محمدرضا مرتضوی، عضو انجمن صنفی آردسازان ایران در این همایش گفت: ایران با توجه جمعیت ۸۶ میلیون نفری که در اختیار دارد، نقش زیادی در تجارت منطقه دارد؛ بنابراین آگاهی بخشی در این حوزه به ویژه در تجارت محصولات استراتژیک مانند غلات یک ضرورت است.

وی افزود: ایران به دلیل محدودیتی که در منابع آبی و خاکی دارد نیازمند واردات حدود ۱۶ تا ۲۰ میلیون تنی غلات داشته که بتواند ضمن تأمین بازار، ذخایر استراتژیک خود را تکمیل نگه دارد.

عضو انجمن صنفی آردسازان ایران با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی در حوزه تولید و تجارت، اضافه کرد: نوسان قیمتی این محصولات در بازار جهانی، حضور به موقع متقاضی را در امر واردات ضروری می‌کند تا بتواند محصولات را با قیمت مناسب‌تری تأمین کند.

وی یادآور شد: حجم واردات سالانه با توجه به میزان بارش و تولید داخل متفاوت بوده اما هر ساله بخش کمی از گندم و حجم زیادی از ذرت به وسیله واردات تأمین می‌شود. البته دامنه تغییرات این نیازمندی حدود ۲ میلیون تن بوده که پیش بینی می‌شود تا یک دهه آینده همراه ما باشد.

این کارشناس صنعت آرد و مشتقات آن، اظهار کرد: امنیت غذایی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دولت‌ها بوده و تأمین به موقع غلات از اهمیت زیادی برخوردار است. به عنوان مثال، در دوره همه‌گیری کرونا و تعطیلی مراکز مختلف، کوچک‌ترین کوتاهی در تأمین نیازهای غذایی و دسترسی آسان به محصولات قطعاً منجر به چالش بزرگی می‌شد. بنابراین حتی در زمانی که تمام فعالیت‌ها تعطیل بود شبکه تأمین و بنادر بیش از گذشته فعال بودند.

مرتضوی افزود: همچنین در شرایط فعلی منطقه و نسل کشی که از سوی رژیم اشغالگر در حال انجام است ایجاد دالان‌هایی امن برای رساندن غذا به دست مردم ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

نیازمندی صنایع غذایی به واردات گندم

عضو انجمن صنفی آردسازان ایران در ادامه سخنان خود به تولید گندم در کشور اشاره کرد و گفت: امسال حدود ۱۲ میلیون تن گندم تحویل دولت شده که پیش بینی می‌شود این عدد به ۱۲.۵ میلیون تن برسد. معتقدم برای تأمین ذخایر استراتژیک نیاز است تا ۵ میلیون تن گندم دیگر از طریق واردات خریداری شود.

مرتضوی با اشاره به مذاکرات بخش خصوصی و دولتی عنوان کرد: مذاکرات جدی با دولت پیش از آغاز فصل زراعی انجام شده تا مجوز واردات ۲ میلیون تن گندم از روسیه برای تأمین نیاز صنایع غذایی اخذ شود.

وی تاکید کرد: گندم در ایران شاه غلات است و دولت این محصول را با مبلغ ۲۵ دلار از کشاورزان خریداری و با مبلغ ۱۵ دلار در اختیار نانوایان سنتی قرار می‌دهد؛ بنابراین بازار اصلی این محصول در اختیار دولت است.

فرصت‌های پول ساز

عضو انجمن صنفی آردسازان ایران اضافه کرد: روسیه و قزاقستان تأمین کنندگان اصلی غلات در جهان بوده و با توسعه بنادر شمالی ایران فرصت تجاری خوبی در اختیار دو کشور قرار دارد. ایران ۱۵ میلیون تن ظرفیت خالی در صنعت آردسازی داشته که می‌تواند با واردات موقت گندم از روسیه آن را تبدیل به فرصتی پول ساز کند.

وی گفت: دولت‌ها می‌توانند در چهارچوب معاهدات خود نسبت به تعرفه‌های گمرکی بازنگری کرده و با تأمین آرد مورد نیاز کشورهای منطقه از سوی دو کشور ایران و روسیه، شاهد انقلاب بزرگی در بازار همسایگان باشیم.

وی با اشاره به هزینه پایین تبدیل گندم به آرد در ایران ادامه داد: نرخ آسیابانی در کشور ما با توجه به ظرفیت خالی موجود، پایین بوده و این امر برای هر دو طرف سود اقتصادی به همراه دارد.

این کارشناس حوزه غلات اضافه کرد: این تسهیل‌گری فقط در حوزه غلات نبوده و ظرفیت‌های خالی در بخش تصفیه روغن و بسته بندی و همچنین تولید فرآورده‌های لبنی، گوشت مرغ، تخم مرغ و … نیز وجود دارد.

مرتضوی در پایان گفت: مهم‌ترین دستاوردهای ما در این همایش آگاهی بخشی از بازار جهانی و قوانین بین‌المللی، تسهیل‌گری تجاری و… به نفع اقتصاد کشور در منطقه است.

لینک کوتاه: https://eco365.ir/96fb

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×