ورود ۲ فروند هواپیمای جدید به ناوگان ایران ایر
مدیر عامل «ایران ایر» با تاکید بر اینکه اولویت وزیر جدید راه و شهرسازی تحول در صنعت هوایی است گفت: تقاضا از عرضه بلیت هواپیما به شدت جلو است و ۲ فروند هواپیمای جدید به ناوگان ایران ایر تا پایان امسال اضافه می شود.
به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از اقتصاد آنلاین؛ دیوان عدالت اداری در ۳۰ خرداد ماه امسال حکم نهایی خود مبنی بر عدم دخالت دولت در قیمت گذاری بلیت هواپیما را ابلاغ کرد و ماجرای اختلاف بر سر این موضوع که در برنامه پنجم توسعه به آن اشاره شده بود میان ایرلاین ها و سازمان هواپیمایی آغاز شد. ایرلاین ها و شرکتهای هواپیمایی معتقد هستند که دخالت دولت در قیمت گذاری بلیت هواپیما مربوط به برنامه پنجم توسعه بوده است و دیگر نباید به این موضوع یعنی قانون برنامه پنجم توسعه استناد کرد.
اما سازمان هواپیمایی کشوری معتقد است که تنها نهاد رسمی قیمت گذاری بلیت هواپیما، شورای عالی هواپیمایی است.
محمد محمدی بخش رییس سازمان هواپیمایی اعلام می کند که بهای بلیت هواپیما بعد از آزادسازی و لغو دستوری تعیین بلیت هوایما نه تنها قیمت مسیرهای پروازی کاهش ندارد بلکه رشد هم داشته است اما دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی می گوید قیمت بلیت هواپیما در برخی مسیرها بعد از آزادسازی بهای بلیت هواپیما به یک پنجم کاهش یافته و بازار سیاه از بین رفته و هر زمان که متقاضیان درخواست بلیت کنند می توانند اقدام به خرید کنند.
شمس الدین فرزادی پور مدیر عامل «ایران ایر» در گفتگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین در پاسخ به این پرسش که بعد از گذشت حدود دو ماه از آزادسازی بهای بلیت هواپیما آیا پروازها و استقبال متقاضیان از حمل و نقل هوایی افزایش یافته است؟ گفت: قیمت در افزایش یا کاهش پروازها آن هم برای «ایران ایر» تاثیری ندارد چرا که هدف اصلی ایران ایر و سایر ایرلاین ها ارائه صندلی به هر قیمتی که باشد خواهد بود.
امروز اعلام کنند بهای بلیت هواپیما رایگان باشد بلیت رایگان ارائه خواهیم کرداو ادامه داد: همین امروز اعلام کنند بهای بلیت هواپیما رایگان باشد بلیت رایگان ارائه خواهیم کرد و به هر صورت هر قیمتی که تعیین شود ایران ایر به آن تن خواهد داد.
مدیر عامل ایران ایر در پاسخ به این پرسش که هم اکنون ارائه صندلی بعد از آزاد سازی بهای بلیت هواپیما به چه شکل شده است؟ گفت: ارائه صندلی طبق روال گذشته است و تفاوتی نکرده است.
فرزادی پور در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر چه تعداد پرواز و ارائه صندلی از سوی ایران ایر صورت می گیرد؟ گفت: بسته به مسیرها دارد. به عنوان مثال بین ۱۲ تا ۱۴ فروند که در سیر پروازی داریم بر اساس آنها صندلی ارائه می شود. شاید یک روز ATR و یا یک ایرباس کم می شود.
مدیر عامل ایران ایر در پاسخ به این پرسش که ایران ایر از تقاضا و پاسخگویی به آن عقب است اظهار داشت: کل ناوگان و صنعت هوایی از پاسخگویی به تقاضا عقب است. در حال حاضر تمام تلاش ما این بود که برای ایام اربعین یک صندلی اضافه کنیم. وقتی شدنی نیست با مراجعه به سایت های فروش بلیت متوجه می شویم که بلیت هواپیما کمیاب است. تقاضا بسیار از عرضه بیشتر است.
و در پاسخ به این پرسش که ۱۴ فروند هواپیما در ایران ایر اقدام به ارائه خدمات به مسافران می کنند؟ آیا تعداد این هواپیماها تا پایان امسال چه در بخش خرید و چه در موضوع ورود زمینگیرها قرار است افزایش یابد؟ گفت: ۱۲ تا ۱۴ فروند هواپیما از سوی ایران ایر اقدام به پرواز و ارائه خدمات به مسافران می کنند.
وی افزود: به هر حال در برنامه ایران ایر این است که تعدادی هواپیما به ناوگان حمل و نقل هوایی اضافه شود. تا زمانی که قطعی نشود میزان ورود هواپیما را اعلام نمی کنیم.
پیش بینی ما این است که حداقل دو فروند به ناوگان ایران ایر اضافه شود
فرزادی پور خاطر نشان کرد: پیش بینی ما این است که حداقل دو فروند به ناوگان ایران ایر تا پایان امسال اضافه شود.
اولویت وزیر جدید راه و شهرسازی تحول در صنعت حمل و نقل
وی در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه های وزیر جدید راه و شهرسازی در حوزه حمل و نقل هوایی را پیگیری کرده اید که می تواند این برنامه ها راهگشای مشکلات حمل و نقل هوایی باشد؟ ادامه داد: نه تنها فرزانه صادق که از بدنه وزارت راه و شهرسازی بلکه هر فردی که وزیر راه و شهرسازی شود قطعا یکی از اولویت های وزیر جدید راه و شهرسازی تحول در صنعت حمل و نقل خواهد بود. حالا تحول با چه مدلی خواهد بود به سیاستگذاری ها و رویکردها باز می گردد.
وی افزود: به هر حال بخش اساسی و پر چالش وزارت راه و شهرسازی بخش حمل و نقل و ناوگان هوایی است.