پایه سنوات و حق تاهل بیمه تامین اجتماعی چقدر است؟
۰
کارفرمایان باید در سال ۱۴۰۳ مزد پایه سنوات و مبلغ مزایای حق تاهل را براساس میزان سابقه هریک از بیمهشدگان در آن کارگاه، برای سازمان تامین اجتماعی ارسال کنند. حق تاهل به کلیه بیمهشدگان متاهل شاغل در کارگاههای مشمول قانون کار تعلق میگیرد و مبلغ آن در سال ۱۴۰۳ به میزان ۵ میلیون ریال است.
به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از تجارت نیوز، کلیه کارگاههای مشمول قانون کار باید نسبت به درج مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل برای بیمهشدگان مشمول خود در لیست ارسالی و در ستونهای مربوطه اقدام کنند.مدیرکل اداره وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی با اشاره به بهروز رسانی نسخه جدید نرمافزار تهیه لیست کارفرمایان (ListDisk) که براساس آن باید «مزد پایه سنوات» و مبلغ مزایای «حق تاهل» را براساس «میزان سابقه» هریک از بیمهشدگان در آن کارگاه، برای سازمان تامین اجتماعی ارسال کنند، به برخی از سوالات مطرح شده در این زمینه پاسخ داد.
طبق بخشنامه ابلاغی ۲۹ اسفندماه سال ۱۴۰۲ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کارفرمایان باید در سال ۱۴۰۳ مزد پایه سنوات و مبلغ مزایای حق تاهل را براساس میزان سابقه هریک از بیمهشدگان در آن کارگاه، برای سازمان تامین اجتماعی ارسال کنند. در همین راستا، برای بارگذاری و ارسال آن از طریق «بارگذاری فایل اطلاعات» به سازمان تامین اجتماعی، نرمافزار بروزرسانی و ستون مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل در این ورژن اضافه شده و کارفرمایان میتوانند این موارد را در این نرمافزار و در ستونهای مربوطه درج کنند.
بر این اساس، هر کارفرمایی که برای ارسال لیست به پورتال خود در سرویسهای الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir مراجعه کند، در آن پورتال و در صفحه «منوی درخواستها»، «نرمافزار تهیه لیست کارفرمایان (ورژن ۶.۵)» به همراه نحوه بهروزرسانی آن، ویدیوهای آموزشی «لیست هوشمند» و «پایه سنواتی» و همچنین «جدول مزد پایه سنوات» قابل دریافت و بهرهبرداری است.
ابراهیم کشاورز، مدیرکل اداره وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی، در این زمینه، به برخی از پرتکرارترین سوالات مطرح شده پاسخ داده است.
*پایه سنوات به چه کسانی تعلق میگیرد و چه افرادی مشمول آن میشوند؟
پایه سنوات به کلیه کارگران مشمول قانون کار که بیش از یک سال و بیشتر، از استخدامشان میگذرد تعلق میگیرد.
*اگر کارکرد بیمهشده درماه کمتر از روزهای کار کرد کامل باشد، نحوه محاسبه مزد سنواتی به چه صورت است؟
طبق جدول پیوست بخشنامه ۲۹ اسفندماه سال ۱۴۰۲ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دستورالعمل اجرایی مربوطه، مبلغ مزد پایه سنوات به صورت روزانه مشخص و اعلام شده است که کارفرما مکلف است بر اساس تعداد روزهای کارکرد هر یک از کارگران شاغل در کارگاه نسبت به درج و پرداخت آن اقدام کند.
*اگر یک بیمهشده از یک کارگاه قطع همکاری کرده و در کارگاه دیگری شروع به کار کند، آیا سوابق کارگاه قبلی باید در درج مزد پایه سنوات مد نظر قرار گیرد یا خیر؟
خیر، تعیین میزان مزد پایه سنوات، صرفا براساس سوابق بیمهشده در کارگاهی است که در حال حاضر مشغول به کار بوده و لیست و حقبیمهشان از کارگاه ارسال و پرداخت میشود.
*آیا کارگاههای موضوع ماده ۱۸۸ قانون کار مشمول درج مزد پایه سنوات در لیستهای ارسالی هستند؟
خیر، صرفا کارگاههای مشمول قانون کار ملزم به درج مزد پایه سنوات در لیستهای ارسالی هستند.
*نحوه اعمال مزد پایه سنوات در لیستهای ارسالی چگونه است؟
در سایت سازمان تامین اجتماعی به نشانی Tamin.ir و در سربرگ چند رسانهای، فیلم، ویدیوی آموزشی مربوطه با عنوان «آموزش نحوه اعمال مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل در لیست هوشمند» در دسترس است.
*حق تاهل به چه افرادی تعلق میگیرد و مبلغ آن به چه میزان است؟
حق تاهل به کلیه بیمهشدگان متاهل شاغل در کارگاههای مشمول قانون کار (اعم از مرد یا زن) تعلق میگیرد و مبلغ آن در سال ۱۴۰۳ به میزان ۵۰۰۰/۰۰۰ ریال است.
*مبلغ پایه سنوات و حق تاهل را چگونه و در کدام قسمت باید درج کرد؟
باتوجه به روش ارسال لیست توسط کارفرما و براساس میزان سابقه هر یک از بیمهشدگان به شرح زیر باید اقدام شود:
ارسال درخواست به صورت آنلاین: در صورتی که کارفرما قصد ارسال لیست از طریق گزینه “ارسال درخواست به صورت آنلاین” را داشته باشد، باید باتوجه به میزان سوابق هریک از بیمهشدگان و براساس جدول مزد پایه سنواتی نسبت به درج پایه سنوات (روزانه) و حق تاهل (ماهانه) در ستونهایی که به همین منظور تعبیه شده است، اقدام کند.
کپی از لیست ماه قبل: در این حالت نیز، همانند روش “ارسال درخواست به صورت آنلاین” ستونهای مربوط به درج پایه سنوات (روزانه) و حق تاهل (ماهانه) تعبیه شده است که مقتضی است کارفرما با توجه به میزان سوابق هر یک از بیمهشدگان و براساس جدول مزد پایه سنواتی نسبت به درج آن اقدام کند.
بارگذاری فایل اطلاعات: در این روش ابتدا کارفرما باید فایلهای dbf مربوط به قسمتهای “اطلاعات ماهیانه کارگاه” و “اطلاعات ماهیانه بیمهشدگان” را از قبل تهیه کرده باشد و سپس از قسمت مربوطه (بارگذاری فایل اطلاعات) اقدام به بارگذاری فایلهای موصوف کنند که مقتضی است در زمان تهیه فایلهای مربوطه توسط نرمافزار LIST DISK ورژن ۶ که براساس موارد مزبور به روزرسانی شده است، در ستونهای مربوطه مقادیر مرتبط (پایه سنوات و حق تاهل) درج شود.
*نرم افزار LIST DISK ورژن ۶ و راهنمای نصب آن را از کجا میتوان دریافت کرد؟
نرمافزار تهیه لیست کارفرمایان ۶.۵ Disk Version از مسیرهای ذیل قابل دریافت و بهرهبرداری است:
در سرویسهای الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی به نشانی Es.tamin.ir و در پورتال کلیه کارفرمایان در صفحه منوی درخواستها با عنوان “نرم افزار تهیه لیست کارفرمایان” (۶.۵ List Disk Version) قابل دریافت و بهرهبرداری است.
در سایت سازمان تامین اجتماعی به نشانی tamin.ir در قسمت “پنجره واحد خدمات هوشمند”، “ارسال لیست هوشمند” از قسمت “راهنما” با عنوان “دریافت قابل اجرایی نرمافزار LAST DISK ورژن ۶ سال ۱۴۰۳ قابل دریافت و بهرهبرداری است.
*باتوجه به اینکه برخی از کارگاهها از نرمافزارهای حقوق و دستمزد خود اقدام به اخذ خروجی dbf به منظور ارسال لیست میکنند و باید نرمافزارهای خود را طبق بخشنامه ارتقاء دهند، چگونه و از کجا میتوانند راهنمای افزودن فیلدهای پایه سنوات و حق تاهل را دریافت کنند؟
راهنمای افزودن فیلدهای پایه سنوات و حق تاهل در بارگذاری فایلهای لیست حق بیمه در منوی درخواستها در سرویسهای الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی به نشانی Es.tamin.ir و همچنین در سایت سازمان تامین اجتماعی به نشانی Tamin.ir در پنجره واحد خدمات هوشمند، ارسال لیست هوشمند و در قسمت “راهنما” قابل دسترسی و بهرهبرداری است.
*از چه تاریخی و برای لیستهای چه ماهی درج مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل الزامی است؟
از ابتدای دی ماه سال ۱۴۰۳ در کلیه لیستهایی که ارسال میشود باید مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل درج شود.
*آیا کارگاههایی که دارای مشاغل ثابت و دستمزد مقطوع هستند باید نسبت به درج مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل اقدام کنند؟
بله کلیه کارگاههای مشمول قانون کار باید نسبت به درج مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل برای بیمهشدگان مشمول خود در لیست ارسالی و در ستونهای مربوطه اقدام کنند.
*آیا کارگاههای دارای طرح طبقهبندی مشاغل نیز باید نسبت به درج مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل اقدام کنند؟
بله طرح طبقهبندی مشاغل صرفاً در خصوص دستمزد صادق بوده و ارتباطی با میزان مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل ندارد و کارفرمای کارگاههای دارای طرح طبقهبندی مشاعل نیز ملزم به درج موارد موصوف در ستونهای مربوطه برای هر یک از بیمهشدگان است.
برچسب ها: بیمه تامین اجتماعیپایه سنوات و حق تاهل بیمه تامین اجتماعی