کاهش تنش در روابط سیاسی بر متغیرهای اقتصادی اثر مثبت دارد
یک تحلیلگر مسائل اقتصادی تأکید کرد: کاهش تنش در روابط سیاسی و مسائل بینالملل روی متغیرهای اقتصادی به شکل مثبت تأثیرگذار است.
به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از خرگزاری مهر، فرود بیات بقایی کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی در رابطه با تورم انتظاری و تأثیر مذاکرات ایران و آمریکا روی تغییر وضعیت موجود، اظهار کرد: انتظارات تورمی یک پیشبینی از وضعیت قیمتها در آینده است و به عبارت دیگر، انتظارات تورمی همان انتظاراتی است که مردم از تورم در آینده دارند.
وی عنوان کرد: نکتهای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که اهمیت انتظارات تورمی از این جهت است که برای سیاست گذار منجر به مدیریت قیمتها شود و مردم نیز ارزش داراییهای خود را حفظ کنند. بسیاری از کارشناسان اقتصادی با درک اهمیت و جایگاه انتظارات تورمی، تأکید میکنند که اگر سیاست گذار نتواند این انتظارات را با شرایط موجود اقتصادی همراه کند ممکن است سیاستهای اقتصادی درست هم با شکست مواجه شوند.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی تصریح کرد: فارغ از اینکه مذاکرات ایران و آمریکا چطور انجام میشود و چه نتیجهای دارد؛ کاهش تنش در روابط سیاسی و مسائل بینالملل روی متغیرهای اقتصادی به شکل مثبت تأثیرگذار است. هر اندازه ثبات سیاسی را تجربه کنیم متغیرهای اقتصادی وضعیت بهتری دارند.
بیات افزود: شاهد بودیم که خبر مذاکرات احتمالی، بازارهای مالی را تکان داد و قیمت دلار و انواع سکه نزولی شد، قیمت طلا سقوط کرد و شاخص بورس هم رشد چشمگیری داشت. درست است که در واقع اتفاقی رخ نداده اما همان انتظار کاهش تنش سیاسی تأثیر مستقیم روی متغیرهای اقتصادی گذاشته است.
وی خاطرنشان کرد: کارشناسان اقتصادی ما به بهبود روابط سیاسی به چشم کاهش ریسک نگاه میکنند. اثر روانی مثبت مذاکرات نیز منجر به این میشود که فضای اقتصاد کلان آرامش پیدا کند و سرمایه گذاری به سمت بخشهای مولد اقتصادی سوق پیدا میکند.