» اخبار » کشف یک جاده مخفی ۷۰۰۰ ساله را در کف آب‌ های ساحلی در کرواسی توسط محققان
اخبار - دانش و فناوری - گردشگری - ویدئو

کشف یک جاده مخفی ۷۰۰۰ ساله را در کف آب‌ های ساحلی در کرواسی توسط محققان

۰

باستان‌شناسان بقایای جاده‌ای ۷۰۰۰ ساله را که زیر لایه‌هایی از گل‌ولای در کف دریایی در ساحل جنوب کرواسی مخفی شده بود، کشف کردند. محققان می‌گویند با بررسی تصاویر ماهواره‌ای از آب‌های اطراف سایت تاریخی «سولین» از دوره نوسنگی توانسته‌اند این جاده را پیدا کنند.

به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از ساینس‌الرت، این جاده باستانی احتمالاً هزاران سال پیش مردمان «خوار» (Hvar) را در منطقه سولین به جزیره کورچولا متصل می‌کرد. این جاده حالا در عمق ۴ الی ۵ متری کف دریای آدریاتیک کرواسی قرار گرفته است.

سایت باستانی سولین که زمانی یک جزیره مصنوعی بوده است، در سال ۲۰۲۱ در کرواسی کشف شد. محققان مشغول بررسی تصاویر ماهواره‌ای این منطقه بودند که متوجه چیزی در کف اقیانوس شدند. آن‌ها با بررسی‌های بیشتر دیوارهای سنگی را پیدا کردند که احتمالاً در گذشته بخشی از این سکونتگاه باستانی بوده است.

این جاده چگونه ۷۰۰۰ سال دوام آورده؟

آن‌ها می‌گویند این جاده که جدیداً کشف‌شده هم به‌لطف همین جزیره‌ها از آسیب موج‌ها در امان بوده است. جاده‌های مذکور با پهنای حدوداً ۵ متری از تکه‌سنگ‌هایی ساخته شده که با دقت کنار یکدیگر قرار گرفته بودند. البته امروزه لایه‌های ضخیمی از گل‌ولای روی آن‌ها را پوشانده است.

محققان معتقدند مردمان خوار دوره نوسنگی که زمانی در شرق دریای آدریاتیک سکونت داشتند، این سکونتگاه‌ها را ساخته و جزیره‌ها را با جاده‌هایی از این دست به یکدیگر وصل کرده بودند. دانشمندان می‌گویند با آنالیز رادیوکربن توانسته‌اند قدمت این جاده را تا حدود سال ۴۹۰۰ پیش از دوران مشترک (BCE) تخمین بزنند.

این تنها راز منطقه کورچولا نبوده است. همین گروه از محققان در سمت دیگر این جزیره سکونتگاهی را پیدا کرده‌اند که بسیار شبیه به سولین است و اشیای عصر حجری بسیار جذابی در آن وجود دارد. این سکونتگاه هم ظاهراً با فرهنگ مردمان خوار در ارتباط است.

این پژوهش با همکاری متخصصانی از موزه دوبروونیک، موزه شهر کاشتلا، دانشگاه زادار، موزه شهری کورچولا و چندین غواص و عکاس انجام شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×