» انرژی » اظهارنظر نامزدهای ریاست جمهوری در رابطه با تولید و قیمت بنزین
اظهارنظر نامزدهای ریاست جمهوری در رابطه با تولید و قیمت بنزین
انرژی - ویژه

اظهارنظر نامزدهای ریاست جمهوری در رابطه با تولید و قیمت بنزین

۰

بنزین و ناترازی بنزین مسأله‌ای که به معیشت مردم گره خورده است برای همین اخبار بنزینی در صدر قرار می‌گیرند اکنون نامزد های چهاردهمین دور از انتخابات اظهار نظراتی در رابطه با بنزین داشته اند.

به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از خبرگزاری مهر، بنزین و ناترازی بنزین مسأله‌ای که به معیشت مردم گره خورده است برای همین اخبار بنزینی در صدر قرار می‌گیرند و مردم در مواجه تغیر قیمت، کاهش یا افزایش سهمیه بنزین واکنش‌های نشان می‌دهند از میان نامزدهای چهاردهمین دور از ریاست جمهوری تاکنون مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و سعید جلیلی در این رابطه اظهارنظر کرده‌اند.

اگر چه ایران در زمان کرونا در زمره صادرکنندگان بنزین به شمار می‌آمد، اما این موضوع هم دیری نپایید و با تمام شدن پیک کرونا مصرف صعودی بنزین مجدداً به وارد کننده بنزین تبدیل شدیم و حتی پیش بینی‌ها حاکی از آن است که پنج میلیارد دلاری برای بنزین و گازوئیل صورت بگرد.

طبق پیش‌بینی‌ها با تداوم روند فعلی، ایران در ۱۰ سال آینده نیازمند واردات سالانه ۲۵ میلیارد دلار بنزین خواهد بود که این عدد معادل نیمی از ظرفیت صادرات نفت کشور است.

مهمترین دلیل ناترازی بنزین در کشور را می‌توان در عواملی نظیر وجود خودروهای فرسوده و نبود استاندارد برای خودروهای داخلی و عدم تنوع در سبد سوختی جست جو کرد. موضوعی که حتی انتقاد مقام معظم رهبری را به دنبال داشت و گفتند “در مسئله‌ی سوخت، به معنای واقعی کلمه مشکل داریم. ما کشور تولیدکننده نفت، با این همه منابع زیرزمینی نفتی، بنزین وارد کنیم؟ این معنی دارد؟ معنایش همین است که ما در یک مسئله کلان دچار مشکلیم”.

اگر چه سیاست‌های مختلفی برای جبران ناترازی بنزین وجود دارد که هر یک از نامزدهای صاحب نظر یکی از آنها را نشانه گرفته است.

خودکفایی در تولید بنزین و شکست تحریم‌ها

سعید جلیلی به خودکفایی در تولید بنزین اشاره کرد و گفت: دشمن گفت می‌خواهیم بنزین را تحریم کنیم چون بنزین را وارد می‌کردیم اما وقتی پالایشگاه ستاره خلیج فارس ساخته شد در تولید بنزین خودکفا شدیم و تحریم بنزین شکست خورد. شهید رئیسی نشان داد می‌توان ۱.۵ میلیون بشکه نفت فروخت؛ البته دغدغه ما نباید فروش نفت باشد. کسی که نفت ما را می خرد آن را به فرآورده تبدیل کرده و ۱۰ برابر قیمت نفت به ما می‌فروشد. اگر ۱۰ پالایشگاه داشته باشیم می‌توانیم نفت منطقه را بخریم و به فرآورده تبدیل کنیم و هزاران شغل ایجاد کرده و برای کشور ارزآوری کنیم.

وی معتقد است صنعت پتروپالایشگاهسازی باید در کشور رونق بگیرد زیرا این کار موجب ایجاد ارزش افزوده و به تبع ان بالارفتن اشتغال در کشور می‌شود.

وعده بیمه و سهمیه بنزین به رانندگان تاکسی اینترنتی

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی – نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز در حساب کاربری خود در شبکه ایکس، حل مشکل بیمه و سهمیه بنزین رانندگان تاکسی‌های اینترنتی را وعده داد و گفت ما به فکر سهمیه بنزین کسانی هستیم که از این محل ارتزاق می‌کنند.

وی گفت: بار مهمی از حمل و نقل عمومی کشور، امروز بر دوش رانندگان تاکسی‌های اینترنتی است و مردم بدون زحمات آنها به مقصد نمی‌رسند.‎ دولت خانواده مشکل بیمه و سهمیه بنزین خانواده بزرگ فعالان سکوهای برخط حمل و نقل را حل خواهد کرد.

پورمحمدی: جامعه و مردم باید ثروتمند شوند

مصطفی پورمحمدی وی دوران فعالیت خود به عنوان وزیر کشور در دوره نخست رئیس جمهوری محمود احمدی‌نژاد را مرور کرده و متذکر شد: برای نخستین بار موضوع سهمیه‌بندی بنزین در آن زمان آغاز شد که اولین پروژه بزرگ دولت الکترونیک بود. همچنین در امر بنگاه‌های زودبازده، ۱۳۹ هزار بنگاه را در کشور پشتیبانی کردیم، وام داده و اعتبار اختصاص دادیم.

پزشکیان: تخصیص یارانه بنزین به همه با قیمت بنزین ۲۰ هزار تومانی

مسعود پزشکیان در این رابطه گفته هر حرکتی که می‌خواهیم برای اصلاح قیمت بنزین و رفع هر ناترازی انجام دهیم در ابتدا باید مردم را توجیه و آماده کنیم و در آن‌ها این پذیرش به وجود بیاید که این مداخله منجر به درمان خواهد شد؛ این‌که من تصمیم بگیرم بدون مشارکت مردم و نظر مردم یک شبه تصمیم بگیرم و آن فاجعه به وجود بیاید نه علمی و نه قابل قبول است.

وی با اختصاص سهمیه بنزین به کسانی که خودرو ندارند موافق است و معتقد است کسانی که خودرو ندارند، در صورت دریافت سهمیه بنزین دولتی و فروش آن با هزینه آزاد می‌توانند تا حدودی فشار شرایط تورمی و افزایش قیمت‌ها را برای خود کاهش دهند.

به عقیده او، اگر دولت قیمت بنزین را به فرض مثال ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان اعلام کند و سهم هر فردی ۱۵ لیتر بنزین باشد، ۱۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان پول به او تعلق گرفته است و سهم یک خانواده پنج نفره از بنزین ماهانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌شود. در حال حاضر دولت یارانه به بنزین اختصاص می‌دهد. افرادی که ماشین دارند از سهمیه ماهانه ۶۰ لیتر دولت استفاده می‌کنند، اما افرادی که خودرو ندارند از یارانه بنزین محروم هستند. افراد فاقد خودرو از این یارانه محروم هستند در حالی‌که گرانی‌های ناشی از اختصاص این یارانه در زندگی روزمره، بیشتر به آنها تحمیل می‌شود.

پزشکیان درباره افزایش قیمت بنزین نیز گفته که افزایش قیمت بنزین در برنامه هفتم توسعه پیشی‌بینی نشده است و دولت نیز نمی‌تواند خارج از قانون اقدام به افزایش قیمت بنزین کند.

وی درباره احتمال افزایش قیمت بنزین با تصمیم سران سه‌قوه، نیز اظهار کرد که این اختیاراتی است که مقام معظم رهبری به سران سه‌قوه داده و ممکن است که به این افزایش قیمت اقدام کنند.

لینک کوتاه: https://eco365.ir/6x5n

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×