» اقتصاد جهانی » بررسی شاخص قیمت عمده‌فروشی عربستان در سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۳
بررسی شاخص قیمت عمده‌فروشی عربستان در سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۳
اقتصاد جهانی - سردبیر

بررسی شاخص قیمت عمده‌فروشی عربستان در سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۳

۰

بر اساس داده‌های رسمی اداره کل آمار (GASTAT)، نرخ تورم عربستان سعودی در ژانویه ۱.۶ درصد در مقایسه با ۱.۵ درصد در دسامبر ۲۰۲۳ ثابت ماند. شاخص قیمت عمده‌فروشی (WPI) در سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۴ افزایش ۲.۱ درصدی را ثبت کرد.

به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از تجارت‌نیوز، به نقل از بانک مرکزی عربستان سعودی، شاخص قیمت عمده‌فروشی در سه‌ماهه چهارم ۲۰۲۳ افزایش ۲.۱ درصدی نسبت به سال قبل و افزایش نرخ فصل‌به‌فصل ۱.۷ درصدی داشت. تفکیک شاخص قیمت عمده‌فروشی بر اساس دسته محصول نشان می‌دهد که کالاهای قابل حمل (به استثنای ماشین‌آلات و تجهیزات محصولات فلزی) بیشترین افزایش سالانه را با حدود ۴.۶ درصد در سه‌ماهه چهارم ۲۰۲۳ ثبت کردند و پس از آن محصولات غذایی، نوشیدنی‌ها، تنباکو و منسوجات با ۳.۲ درصد قرار گرفتند.

1

از سوی دیگر، سنگ معدن و مواد معدنی با ۱.۲ درصد کاهش در سه‌ماهه چهارم ۲۰۲۳ بیشترین کاهش را به خود اختصاص دادند و پس از آن محصولات کشاورزی و شیلات با ۰.۷ درصد و محصولات فلزی، ماشین‌آلات و تجهیزات با ۰.۴ درصد کاهش قرار گرفتند.

به گزارش اکونومی‌میدل‌ایست، بر اساس داده‌های رسمی اداره کل آمار، شاخص قیمت عمده‌فروشی عربستان سعودی در ژانویه ۲۰۲۴ نسبت به ماه مشابه در سال ۲۰۲۳ افزایش ۴.۳ درصدی داشت. این افزایش در درجه اول به دلیل افزایش قابل توجه قیمت مواد شیمیایی اساسی بود که ۳۴ درصد افزایش یافت.

2

علاوه بر این، هزینه‌های فرآورده‌های نفتی پالایش‌شده نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد افزایش یافت که به افزایش جزئی نرخ تورم عربستان سعودی کمک کرد.

شاخص قیمت عمده‌فروشی عربستان سعودی در ژانویه ۲۰۲۴ نسبت به دسامبر ۲۰۲۳، ۲ درصد افزایش یافت که با افزایش قابل توجه ۰.۵ درصدی قیمت سایر کالاهای قابل حمل باعث این افزایش شد. این نوسانات بر ماهیت پویای قیمت‌های عمده‌فروشی و تأثیر آن‌ها بر روندهای کلی اقتصادی تأکید می‌کند.

پیش‌بینی تورم برای سه‌ماهه اول ۲۰۲۴

پیش‌بینی می‌شد که نرخ تورم در سه‌ماهه اول ۲۰۲۴ به دلیل اجرای دستورالعمل سلطنتی برای تعیین حداکثر قیمت بنزین، کاهش قیمت جهانی مواد غذایی و ادامه افزایش نرخ بهره کاهش یابد. همچنین انتظار می‌رفت سرعت کاهش در نتیجه رشد تقاضای داخلی و تغییر قیمت سوخت و مواد اولیه از ژانویه ۲۰۲۴ آهسته‌تر باشد.

از سوی دیگر، پیش‌بینی‌های بانک جهانی برای شاخص قیمت کالاهای اولیه (اکتبر ۲۰۲۳) نشان‌دهنده فشارهای کاهش تورم بر اکثر بخش‌ها در سال ۲۰۲۴ است که نشان می‌دادند که قیمت کود ۱۵.۴ درصد، فلزات و نوشیدنی‌ها هر کدام ۵.۱ درصد، انرژی ۴.۵ درصد و مواد غذایی و کالاهای کشاورزی هر کدام ۱.۵ درصد کاهش و قیمت مواد اولیه ۱.۱ درصد افزایش می‌یابند.

بر اساس داده‌های رسمی اداره کل آمار (GASTAT)، نرخ تورم عربستان سعودی در ژانویه ۱.۶ درصد در مقایسه با ۱.۵ درصد در دسامبر ۲۰۲۳ ثابت ماند.

نوسانات سال‌به‌سال

در مقایسه ژانویه ۲۰۲۴ با دوره مشابه سال قبل، افزایش قابل توجه ۷.۸ درصدی قیمت مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت‌ها مشاهده می‌شود که نقش عمده‌ای در تأثیرگذاری بر نرخ تورم عربستان سعودی داشت. قیمت مواد غذایی و آشامیدنی نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل یک درصد افزایش داشته است. در همین حال، هزینه‌های رستوران‌ها و هتل‌ها ۲.۴ درصد افزایش یافت. با این حال، قیمت اثاثیه، لوازم خانگی و نگهداری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۳ درصد کاهش داشته است.

لینک کوتاه: https://eco365.ir/ae6c

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×