» کشاورزی » کاهش ۲۵ برابری مصرف آب کشاورزی کشور به کمک تکنولوژی هوش مصنوعی
کاهش ۲۵ برابری مصرف آب کشاورزی کشور به کمک تکنولوژی هوش مصنوعی
کشاورزی - ویژه

کاهش ۲۵ برابری مصرف آب کشاورزی کشور به کمک تکنولوژی هوش مصنوعی

۰

معاون ستاد هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: در یکی از طرح‌های کشاورزی کشور که به کمک فناوری هوش مصنوعی انجام شد، مصرف آب تا ۲۵ برابر کاهش یافت.

به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از مهر، هادی عاشری، معاون ستاد هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی ریاست جمهوری، در برنامه‌ای تلویزیونی درباره برنامه‌های معاونت علمی در زمینه گسترش فناوری هوش مصنوعی در بخش کشاورزی سخن گفت.

عاشری در مورد آزمایشگاه ملی گفت: معاونت علمی سازمان ریاست جمهوری به عنوان بستری مناسب برای نخبگان در حال اجرای طرحی با ماهیت آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی است. هدف این است که در این آزمایشگاه فضایی ایجاد شود که پژوهشگران و دانشمندان برجسته کشور در آن حضور پیدا کرده و به انجام پروژه‌های آینده‌نگرانه و کلان بپردازند.

وی در مورد حوزه‌های کاربرد هوش مصنوعی گفت: در حوزه کشاورزی، ما در زمینه‌های مختلف از جمله پیش‌بینی کشت و مبارزه با آفات می‌توانیم هوش مصنوعی را وارد کنیم. برای مثال در یکی از طرح‌هایی که در استان لرستان به کمک فناوری هوش مصنوعی انجام شد، مصرف آب تا ۲۵ برابر کاهش پیدا کرد. در حوزه سلامت ما ربات‌هایی را داریم که با دقت بالای ۹۰ درصدی می‌توانند به تشخیص بیماری‌ها بپردازند.

عاشری در مورد برنامه‌های در دست اجرا در حوزه هوش مصنوعی اظهار کرد: مقام معظم رهبری با درایت همیشگی خود، همواره تاکید بر توسعه فناوری هوش مصنوعی داشته‌اند. پیرو فرمایشات وی ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک ایجاد شد که با حضور نخبگان برنامه‌های متعددی را پیش رو دارد. قرار بر این است که معاونت علمی با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیانی که ظرفیت بالایی دارند شرایط را برای تبدیل شدن آن‌ها به شرکت‌های یونیکورن فراهم کند.

وی افزود: اکنون ما با سرمایه‌گذاری‌هایی که از جانب بخش خصوصی و مشوق‌هایی که از سمت دولت تأمین می‌شود، در حال آماده‌سازی زیرساخت‌های مناسب برای شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها هستیم تا آن‌ها بتوانند در یک بستر مناسب، فناوری را توسعه دهند.

وی در مورد برنامه بلندمدت معاونت علمی افزود: ایجاد شرکت‌های نوپا و حمایت از آن‌ها اکنون در برنامه‌ریزی بلندمدت ما قرار دارد. با نگاهی به آمریکا و چین درمی‌یابیم که چنین حمایتی برای این دولت‌ها نتیجه‌بخش بوده و ما نیز از ظرفیت‌های لازم برای دستیابی به این هدف برخوردار هستیم.

عاشری در مورد روند تولید علم گفت: اولین نیازمندی توسعه فناوری، تولید علم است که در این حوزه دانشگاه‌های ما در این زمینه موفقیت‌آمیز عمل کرده‌اند. پژوهش‌های ما نشان داده که وضعیت ما در حوزه منابع انسانی و نخبگان در سطح خوبی قرار دارد و از لحاظ ایجاد زیرساخت پردازشی نیز به وجود داده، به عنوان سوخت اصلی موتور هوش مصنوعی لازم است و باید تمام ارکان کشور به این موضوع ورود کنند.

وی در آخر افزود: با توجه به اهمیت و ظرفیت‌هایی که در حوزه هوش مصنوعی وجود دارد، باید همین حالا که دوره طلایی آن است نسبت به توسعه آن اقدام کنیم. اگر چنین اتفاقی نیفتد، هوش مصنوعی نیز به سرنوشت مشابه دیگر فناوری‌ها دچار می‌شود که شرکت‌هایی از سراسر دنیا گرد هم می‌آیند و خود را صاحب آن می‌دانند.

لینک کوتاه: https://eco365.ir/kr0r

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×