سهم ۹۲ درصدی رشته درمان از خسارتهای پرداختی شرکتهای بیمه
صنعت بیمه ایران در نخستین ماه ۱۴۰۴ بیش از هفت میلیون فقره خسارت به بیمهگزاران پرداخت کرد که منجر به رشد ۵۹ درصدی در سال جدید شد. همچنین طی این مدت حق بیمه تولیدی شرکتهای بیمه ۱۶۷ درصد افزایش یافت.
به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از تجارت نیوز، شرکت بیمه مرکزی در ادامه انتشار گزارش عملکرد ماهانه صنعت بیمه کشور، جدیدترین آمار و ارقام مربوط به عملکرد شرکت های بیمه در فروردینماه سال ۱۴۰۴ را منتشر کرد. بر اساس دادههای گزارش مذکور، مجموع حق بیمه تولیدی شرکت های بیمه در نخستین ماه سال جاری با افزایش چشمگیری روبهرو بود؛ طوری که این رقم در مقایسه با فروردینماه سال گذشته رشد ۱۶۵ درصدی را تجربه کرد. همچنین حدود نیمی از خسارتهایی که شرکت های بیمه به بیمهگزاران پرداخت کردند، مربوط به رشته بیمه درمان بود.
رشد ۱۶۵ درصدی حق بیمههای تولیدی در نخستین ماه ۱۴۰۴
گزارش بیمه مرکزی حاکی از آن است که شرکت های بیمه در طول فروردینماه سال جاری، ۵۱ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان حق بیمه جدید دریافت کردند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، جهش ۱۶۵.۸ درصدی را تجربه کرد.
همچنین بررسیها نشان میدهند که رشته بیمه درمان سهم ۵۸ درصدی، بیمه شخص ثالث ۱۵.۸ درصد و بیمه زندگی نیز سهم ۱۲.۴ درصدی از حق بیمه تولیدی در فروردینماه را داشتند تا در مجموع ۸۶.۳ درصد از سهم کل حق بیمه تولیدی شرکت های بیمه در فروردینماه به این سه رشته بیمهای اختصاص یافت.
شرکت های بیمه بیش از ۱۹ همت خسارت به بیمهگزاران پرداخت کردند
در قسمت دیگری از گزارش مذکور، خسارتهای پرداختی صنعت بیمه کشور مورد بررسی قرار گرفته است که طبق آمارهای بیمه مرکزی، تا پایان فروردینماه سال جاری، شرکت های بیمه ۱۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت به بیمهگزاران پرداخت کردند؛ مقایسه این آمار نسبت به فروردینماه سال گذشته حاکی از آن است که خسارت پرداختی بیمهگران ۱۱۰.۶ درصد صعود کرد.
طبق دادههای بیمه مرکزی، بیشترین سهم از خسارت پرداختی در فروردینماه سال جاری نیز مربوط به رشته درمان با سهم ۴۹.۱ درصد، رشته بیمه شخص ثالث با سهم ۱۸.۹ درصدی و رشته بیمه درمان با سهم ۱۷ درصدی بود. نکته قابل توجه در آمار این بخش، رشد چشمگیر خسارتهای پرداختی مربوط به بیمه درمان بود؛ طوری که این رقم ۱۲۷.۵ درصد رشد را تجربه کرد.
۸۴ درصد از بازار بیمهنامههای تولیدی در احاطه ۳ رشته بیمه
تعداد بیمهنامههای صادره یکی دیگر از شاخصهایی است که بیمه مرکزی به بررسی آن پرداخته است. بر اساس گزارش بیمه مرکزی، شرکت های بیمه در فروردینماه سال جاری چهار میلیون و ۹۰۰ هزار بیمه نامه جدید صادر کردند که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰.۹ درصد رشد را تجربه کرد.
همچنین بیشترین سهم از تعداد بیمهنامه صادره مربوط به رشتههای شخص ثالث و حوادث بود که هرکدام ۳۳.۹ درصد سهم از کل تعداد بیمهنامههای صادره را به خود اختصاص دادند. دو رشته زندگی و بدنه اتومبیل نیز از دیگر رشتههایی بودند که بیشترین سهم از بیمهنامههای صادره را داشتند و در مجموع این چهار رشته بیمه، ۸۴ درصد از بازار بیمهنامههای تولیدی در فروردینماه سال جاری را تصاحب کردند.
صعود ۵۹.۲ درصدی موارد خسارت در فروردینماه
آمارهای مربوط به خسارت پرداختی صنعت بیمه در فروردینماه سال جاری حاکی از آن هستند که صنعت بیمه در این مدت هفت میلیون و ۱۰۰ هزار فقره خسارت پرداخت کرد که این تعداد خسارت پرداختی ۵۹.۲ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل بود.
دلیل اصلی رشد تعداد خسارت پرداختی در فروردینماه نیز افزایش ۶۱.۹ درصدی این رقم در رشته بیمه درمان بود که سهم ۹۲.۸ درصدی از کل تعداد خسارتهای پرداختی را در اختیار دارد. بیمه عمر و شخص ثالث نیز با رشد به ترتیب ۲۱.۴ درصدی و ۴۴.۶ درصدی، در رتبه دوم و سوم بیشترین خسارت پرداختی قرار گرفتند.
ثبت نسبت خسارت ۹۷.۷ درصدی در رشته بیمه بدنه
یکی از شاخصهای مورد بررسی در گزارش مذکور، شاخص نسبت خسارت است؛ نسبت خسارت نشاندهنده آن است که چه میزان از حق بیمههای دریافتی شرکت های بیمه در قالب خسارت به بیمهگزاران برگشت داده شده یا خواهد شد.
طبق گزارشهای بیمه مرکزی، در اولین ماه از سال ۱۴۰۴ نسبت خسارت صنعت بیمه ایران به ۳۸.۴ درصد رسید که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۰.۱ واحد درصد کاهش را نشان میدهد که این موضوع میتواند حاکی از بهبود عملکرد شرکت های بیمه و سودآوری بیشتر آنها باشد؛ البته باید در نظر داشت، از آنجایی که دریافت حق بیمههای برخی از بیمهنامههای صادره به طور کامل انجام نشده است، بررسی نسبت خسارت در ماههای اولیه سال، ارزیابی دقیقی نخواهد بود.
همچنین چهار رشته بیمه بدنه اتومبیل با سهم ۹۷.۷ درصدی، بیمه زندگی با سهم ۵۲.۵ درصدی، بیمه شخص ثالث با سهم ۴۵.۷ درصد و بیمه آتش سوزی با سهم ۴۴.۷ درصدی، نسبت خسارت بالاتر از کل کشور را در فروردینماه سال جاری ثبت کردند.