» انرژی » راهکارهای تامین برق صنایع
راهکارهای تامین برق صنایع
انرژی - ویژه

راهکارهای تامین برق صنایع

۰

یک مقام مسئول گفت: در صورتی که صنایع نتوانند نیروگاه احداث کنند، می‌توانند از تابلوی سبز، تابلو آزاد و بهینه سازی برق خریداری کرده و در برنامه‌های مدیریت مصرف قرار نگیرند.

به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از خبرگزاری مهر، اردشیر مذکوری مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به اینکه ناترازی اختلاف بین پیش بینی برآورد بار و میزان تقاضای قابل تأمین است، گفت: ما امسال با توجه به رشد مصرفی که در سال قبل داشتیم میزان برآوردی که داریم تقاضای برق در تیر و مرداد نزدیک به ۸۷ هزار مگاوات می‌رسد و ناترازی تأمین حدود ۲۰ هزار مگاوات برآورد می‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر میزان رشد تقاضای برق از ابتدا تا ۲۸ اردیبهشت ماه در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته، ۱۵.۲۱ درصد افزایش یافته است.

مذکوری در پاسخ به این سوال که میزان مصرف برق را در ایام پیک چگونه پیش بینی کردید، توضیح داد: رشد مصرف برق را مشابه سال گذشته پیش‌بینی کرده‌ایم که سال گذشته رشد تقاضای برق ۸.۷ درصد بود، در حالی که متوسط رشد ۱۰ ساله ما ۴.۷ درصد بوده است.

وی با اشاره به اینکه وزارت نیرو اقداماتی در دو حوزه مصرف و تولید برای جبران بخشی از ناترازی انجام داده است، خاطرنشان کرد: ۱۴ مگا پروژه تعریف شده که هم مرتبط با مدیریت ناترازی‌ها و هم در حوزه تولید و توسعه ظرفیت نیروگاهی و احداث نیروگاه‌های حرارتی جدید، ارتقا و رفع محدودیت‌های نیروگاه‌های موجود، احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر و استفاده حداکثری از تولید نیروگاه‌های صنعت و حفظ منابع آبی رفع بوده است.

وی ادامه داد: البته در حوزه منابع آبی امسال با توجه به خشکسالی و کاهش ذخایر ذخایر نیروگاه‌های برقابی وجود داشته و آب پشت سدها کاهش یافته است به طوری که سال گذشته ذخایر آبی پشت سدها به ۹ میلیارد مترمکعب رسیده در حالی که در سال جاری این عدد به ۵ میلیارد مترمکعب رسیده است و با وجود کاهش ۴ میلیارد مترمکعبی ذخایر آبی از اسفند ماه این موضوع در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت زیرا نسبت به مدت مشابه انرژی بسیار کمتری دریافت شده است.

مذکوری خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش ذخایر آب پشت سدها ۵۶ درصد انرژی کمتری از نیروگاه‌های برقابی دریافت کردیم با این هدف که با وجود بالاترین ناترازی در تیر و مرداد امکان مدیریت آن وجود داشته باشد.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق کشور توضیح داد: با توجه به این شرایط، ما در حوزه توسعه شبکه برق و مدیریت مصرف اقداماتی در نظر گرفته‌ایم که شامل ۳۶ بسته عملیاتی است. امیدواریم بتوانیم ناترازی را با کمترین فشار بر مردم را پشت سر بگذاریم.

وی در رابطه با میزان شدت مصرف انرژی در کشور در مقایسه با میانگین جهانی، خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین گزارش EIA که در سال ۲۰۲۳ منتشر شده است مصرف انرژی در کشور ما دو برابر متوسط جهانی است همچنین، طبق گزارش‌های اخیر، مصرف انرژی در کشور ما نسبت به میانگین جهانی دو برابر است. حدود ۲ تا ۳ برابر کشورهای توسعه یافته است. به عبارتی در کشور ما برای هر یک دلار تولید ناخالص، ۲.۳ کیلووات ساعت برق مصرف می‌شود در حالیه که میانگین جهانی ۱.۲ کیلووات ساعت به ازای هر دلار است ضمن آنکه روند جهانی رو به کاهش مصرف پیش می‌رود در حالی که در ایران هنوز روند افزایشی وجود دارد یعنی مصرف انرژی کمتر درآمد کمتری کسب بکنیم بهتر است.

این مقام مسئول در رابطه با تأثیر ماینر ها در مصرف برق خاطرنشان کرد: برخی از رشدهای مصرف متناسب با جمعیت و دما نیست و نشان دهنده مؤلفه جدید است که وارد سبد مصرف شده که می‌توان گفت ماینر و یا انشعابات غیر مجاز است.

مذکوری تصریح کرد: مصرف برق سالانه بخش خانگی حدود ۳۳ درصد، صنعت ۳۷ درصد، کشاورزی ۱۵ درصد و مابقی در سایر بخش‌ها ارگان‌های عمومی تجاری و … مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی در رابطه با بدهی صنایع به صنعت برق توضیح داد: بیشترین میزان بدهی به صنعت برق مربوط به صنایع است که این موضوع نیز مورد بررسی قرار گرفته و روندهای حقوقی را طی می‌کند.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به بدهی صنایع به صنعت برق خاطرنشان کرد: طبق قانون ماده ۴ مانع زدایی صنایع انرژی بر تا پایان سال ۱۴۰۴ مهلت دارند اقدام به احداث نیروگاه کنند. از این ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه ۹ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی و هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر است که از این میزان تنها دو هزار مگاوات احداث شده و پیش بینی می‌کنیم تا تابستان به ۲۵۰۰ مگاوات برسد.

وی ادامه داد: این موضوع در قانون دیده شده و در صورتی که صنایع اقدام به احداث نیروگاه نکنند در اولویت مدیریت مصرف قرار می‌گیرند. همچنین طبق قانون اصلاح الگوی مصرف معیارهای مصرف استاندارد در نظر گرفته شده است که متأسفانه در حوزه صنعت رعایت نمی‌شود.

مذکوری گفت: البته در ماده ۴ قانون مانع زدایی صنعت برق راهکارهایی برای تأمین برق در نظر گرفته شده و در صورتی که صنایع نتوانند نیروگاه احداث کنند پیش بینی‌های لازم در نظر گرفته شده است و می‌توانند از تابلوی سبز، تابلو آزاد و بهینه سازی برق خریداری کرده و در برنامه‌های مدیریت مصرف قرار نگیرند.

لینک کوتاه: https://eco365.ir/8bkg

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×