کاهش ۱۳۰ هزار فقرهای پرداخت وام ازدواج
۰
با وجود تاکید مکرر بانک مرکزی بر تسهیل پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری، تا پایان مردادماه، ۲۲۳ هزار نفر کمتر از سال قبل موفق به دریافت این تسهیلات شدهاند.
کاهش شدید پرداخت وام ازدواج همزمان با سرکوب آماری
بانک مرکزی در سال گذشته گزارش کامل پرداخت وام ازدواج، شامل عملکرد هر یک از بانکها در پرداخت این وام و تعداد افراد متقاضی در صف را به طور ماهانه منتشر میکرد. روند انتشار ماهانه این آمار، رفته رفته به انتشار فصلی آن رسید و حالا مدتی است که بانک مرکزی بخش «عملکرد تسهیلات قرضالحسنه ازدواج» را به طور کلی از آمارهای بانکی خود حذف کرده است!
در حال حاضر انتشار آمارهای پرداخت وام ازدواج به گزارشهای بانک مرکزی از مبلغ و تعداد پرداخت این تسهیلات محدود میشود که بر اساس آن، بانکها تا پایان روز ۲۹ مردادماه، به ۱۹۵ هزار متقاضی، ۶۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان وام ازدواج پرداخت کردند.
این در حالیست که بانکها در دوره مشابه سال قبل ۳۲۴ هزار و ۴۱۵ فقره وام ازدواج به مبلغ ۶۵ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان پرداخت کرده بودند. به عبارت دیگر، تا پایان مردادماه امسال حدود ۱۳۰ هزار نفر کمتر از سال قبل موفق به دریافت وام ازدواج شدند.
صف وام فرزندآوری ۴۱۷ هزار نفری شد
وضعیت در پرداخت وام فرزندآوری نیز تفاوت چندانی با وام ازدواج نداشت. در حالی که تا پایان مردادماه سال گذشته، ۲۹۰ هزار و ۵۷۸ نفر توانسته بودند وام فرزندآوری دریافت کنند، این رقم در مدت مشابه امسال با کاهشی ۹۳ هزار نفری مواجه شد و به ۱۹۷ هزار نفر رسید.
از سوی دیگر، مبلغ وامهای فرزندآوری پرداخت شده در پنج ماهه سال گذشته معادل ۱۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود و در پنج ماهه سال جاری به ۱۶ هزار میلیارد تومان کاهش یافت. به این ترتیب و با افت عملکرد بانکها در پرداخت وام فرزندآوری، در حال حاضر بیش از ۴۱۷ هزار متقاضی، در صف انتظار دریافت این تسهیلات هستند.
اصرار بیفایده بانک مرکزی به پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزند
کاهش قابل توجه پرداخت وامهای ازدواج و فرزندآوری در ماههای اخیر، در شرایطی بوده که بانک مرکزی در این مدت تاکید بسیاری بر لزوم پایبندی شبکه بانکی به پرداخت تسهیلات تکلیفی، از جمله وام ازدواج و فرزندآوری داشته است. حتی چندی پیش و در زمانی که بانکها شرایطی را برای اعطای تسهیلات روی حسابهای وکالتی موردنیاز برای ثبتنام در طرح فروش ایران خودرو مهیا کرده بودند، بانک مرکزی در بخشنامهای وام روی حسابهای وکالتی را فاقد وجاهت اعلام و تاکید کرد که اولویت بانکها در پرداخت تسهیلات باید این وامهای تکلیفی باشد.
افزون بر آن، اصغر ابوالحسنی، قائم مقام بانک مرکزی نیز در جلسهای چندی پیش با مدیران عامل شبکه بانکی داشت، با تاکید بر تسریع پرداخت تسهیلات ازدواج و فرندآوری، اعلام کرد که تمامی بانکها مکلف هستند حداکثر تا پایان مرداد ماه، سهمیه تکلیفی پنج ماهه امسال را در زمینه پرداخت تسهیلات فرزندآوری به متقاضیان عملیاتی کرده و سهمیه تکلیفی ۶ ماهه خود در زمینه تسهیلات ازدواج به متقاضیان در نوبت دریافت این دسته از تسهیلات، پرداخت کنند.
البته طبق گزارش اخیر بانک مرکزی از وضعیت پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری تا پایان مردادماه، عملکرد شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج متناسب با سهمیه در نظر گرفته شده برای پنج ماهه سال جاری بوده و تاکنون ۱۰۶ درصد نسبت به سهمیه سال جاری محقق شده است. با این حال، همانطور که آمارها نشان میدهند دریافت وام ازدواج به مراتب دشوارتر از گذشته شده و صف این وام از همیشه طولانیتر شده است.
برچسب ها: بانک مرکزیپرداخت وام ازدواجتسهیلات ازدواج و فرزندوام ازدواجوام فرزندآوری