» کشاورزی » افزایش قیمت جو در ایران
افزایش قیمت جو در ایران
کشاورزی

افزایش قیمت جو در ایران

۰

رئیس انجمن غلات ایران گفت :در حالی که روسیه اصلی‌ترین مبدا واردات جوی دامی به کشور ما محسوب می‌شود بیش از دو ماه پیش اعلام کرده بود که از ۱۵ فوریه ۲۰۲۵ صادرات ذرت و جو از مبدا این کشور صفر خواهد شد و این توقف صادرات تا پایان ماه ژوئن ادامه خواهد داشت.

به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از تجارت نیوز، کاوه زرگران، رئیس انجمن غلات ایران درباره پیامدهای توقف صادرات جو و ذرت در روسیه برای ایران گفت: فدراسیون روسیه با هدف کنترل قیمت‌ها و مدیریت صادرات، ماهانه بر کالاهای صادراتی عوارض تعیین می‌کند و این عوارض برای گندم، ذرت، جو و روغن متغیر است؛ در برخی ماه‌ها عوارض تا صفر کاهش می‌یابد و در برخی ماه‌ها تا ۱۰۰ دلار نیز ممکن افزایش پیدا کند، در همین راستا روسیه بیش از دو ماه پیش اعلام کرده بود که از ۱۵ ماه فوریه ۲۰۲۵  (۲۷ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ذرت و جو از مبدا این کشور صفر خواهد شد و این توقف صادرات تا پایان ماه ژوئن (۹ تیر) ادامه خواهد داشت. این در حالی است که روسیه اصلی‌ترین مبدا واردات جوی دامی به کشور ما محسوب می‌شود و در این شرایط انتظار می‌رود وزارت جهاد کشاورزی با توجه به میزان مصرف جو در کشور تامین این نهاده را چه در قالب ذخایر استراتژیک کشور و چه در قالب کالایی که بخش خصوصی وارد می‌کند مدیریت کند، اما متاسفانه این اتفاق نیفتاده است.

وی افزود: در ایران سالانه حدود ۵.۵ میلیون تا ۶ میلیون تن جوی دامی مصرف می‌شود که حدود نیمی از این حجم از تولید داخل تامین می‌شود؛ مصرف جوی وارداتی کشور در فصل زمستان به اوج خود می‌رسد زیرا در این فصل دام‌ها نمی‌توانند از مراتع استفاده کنند و باید در فضای سربسته تغذیه شوند و با توجه به آنچه شرح داده شد متاسفانه هنوز کشور موفق به تامین جوی دامی موردنیاز در اوج مصرف زمستانه نشده و افزایش قیمت این کالا در دو ماه گذشته و در بازار داخل نسبت به کالاهای مشابه که ذرت است، نشان‌دهنده کمبود عرضه است. افزایش قیمت ریالی جوی دامی در حالی اتفاق افتاده که قیمت ارزی این کالا نسبت به ذرت افزایش نداشته است. قیمت جوی دامی اکنون به ۱۱ هزار تومان در هر کیلو افزایش پیدا کرده است.

زرگران خاطرنشان کرد: توقف صادرات اقلام یادشده از روسیه در ماه فوریه امسال رویه هر ساله این کشور نیست و من به عنوان رئیس انجمن غلات در نامه‌ای به وزارت کشاورزی در این باره اطلاع‌رسانی کردم و در مورد نگران‌کننده بودن وضعیت عرضه جو هشدار دادم.

رئیس انجمن غلات ایران در ادامه از پیامدهای توقف صادرات ذرت روسیه گفت و اظهار کرد: اصلی‌ترین مبدا واردات ذرت به ایران برزیل است، اکنون در پایان فصل صادراتی برزیل قرار داریم و برزیل تا اوایل ماه‌های ژوئن و ژوئیه که محصول سال آینده برداشت شود، بارگیری نخواهد داشت؛ ایران همواره در فاصله ماه ژانویه تا دو ماه یادشده ذرت مورد نیازش را از اوکراین تامین می‌کرد اما به دلیل شرایط سیاسی تامین ذرت از اوکراین نسبت به گذشته سخت‌تر شده و در این شرایط ممنوعیت صادرات ذرت از روسیه هم واردات ذرت به کشور ما را کاهش خواهد داد.

وی ادامه داد: ایران سالانه حدود ۹ میلیون تن ذرت مصرف می‌کند و حدود یک میلیون تن از این میزان از تولید داخل و باقی آن از محل واردات تامین می‌شود در نتیجه بیشترین وابستگی ما به غله وارداتی را ذرت تشکیل می‌دهد.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: پس از توقف صادرات جو از روسیه، ترکیه می‌تواند مبدا وارداتی جایگزین باشد.

زرگران تصریح کرد: یک ماه تا توقف صادرات از روسیه فرصت است اما سیاستگذاران ما هنوز متوجه این موضوع نشده‌اند و وزارت کشاورزی دارد واردات جو را سهمیه‌بندی می‌کند مگر اینکه شرکت پشتیبانی امور دام حجم بالایی جو خریداری کند.

وی در پاسخ به اینکه قزاقستان می‌تواند جایگزین روسیه در تامین جو و ذرت وارداتی ایران باشد، گفت: قزاقستان ذرت تولید نمی‌کند تنها جو تولید می‌کند و سالانه ۲ میلیون تا ۲.۵ میلیون تن جو صادر می‌کند، با این حال مقصد اصلی صادرات آن چین است و با توجه به اینکه مسیر ریلی این کشور با چین بازگشایی شده چین حاضر است جوی قزاقستان را گران‌تر از ایران بخرد اما قزاقستان می‌تواند در شرایطی که تامین جو از محل روسیه متوقف می‌شود به عنوان مبدا واردات در نظر گرفته شود هر چند جریان واردات ضعیف خواهد بود.

لینک کوتاه: https://eco365.ir/q8nm

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×