» کشاورزی » کشاورزان وجه المصالحه تسویه مطالبات پتروشیمی‌ها/هشدار کمبود کود
کشاورزان وجه المصالحه تسویه مطالبات پتروشیمی‌ها/هشدار کمبود کود
کشاورزی - ویژه

کشاورزان وجه المصالحه تسویه مطالبات پتروشیمی‌ها/هشدار کمبود کود

۰

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران با تاکید بر اینکه پتروشیمی‌ها کشاورزان را وجه المصالحه تسویه مطالبات خود قرار داده‌اند، نسبت به اثرات کمبود کود در امنیت غذایی کشور هشدار داد.

به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از اقتصاد آنلاین، قیمت کود اوره بر اساس ابلاغیه محمد مخبر سرپرست سابق ریاست جمهوری تا ۶ برابر افزایش یافت. اگرچه فردای اعلام این ابلاغیه، خبر رسید که مخبر دستورش را پس گرفته است اما رسما این موضوع تکذیب نشد. در حال حاضر کشاورزان از کمبود کود در بازار گله دارند. به گفته کشاورزان قیمت کود در سال جاری دو بار افزایش یافته و رشد ۶ برابری قیمت‌ها بر هزینه تولید محصولات کشاورزی اثرگذار خواهد بود.

ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران درباره دلایل کمبود کود در بازار بیان کرد: تولید کود اوره در ایران توسط هفت پتروشیمی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: حدود هشت میلیون و ۷۰۰ هزار تن کود اوره در کشور تولید می‌شود. میزان نیاز کشور به کود دو میلیون و ۲۰۰ تا دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن است و این میزان کود در بخش کشاورزی مصرف می‌شود؛ مازاد آن هم صادر می‌شود.

قاسمی گفت: شرکت‌های پتروشیمی نهاده مورد نیاز یعنی گاز و … را تقریبا با قیمت رانتی می‌گیرند. در حال حاضر ۶.۵ میلیون تن هم صادرات کود انجام می‌دهند و در روند صادرات هم بحث رانت ارز مطرح است.

وی افزود: در طی این سال‌ها، شرکت‌های پتروشیمی بابت فروش کود به کشاورزان ۵۰ همت از دولت طلبکارند. امسال برای اینکه طلبشان را زنده بکنند، فشار روی کشاورزان آورده‌اند.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران گفت: افزایش ۶ برابری قیمت برای این است که طلب آنها زنده شود. گفته می‌شود افزایش قیمت، مابه التفاوت قیمت تمام شده و یارانه‌ای است.

وی ادامه داد: در جایی که پتروشیمی‌های ما همه دولتی یا خصولتی هستند و از امکانات دولتی استفاده می‌کنند، اینکه می‌خواهند این‌گونه با بخش کشاورزی بازی کنند و امنیت غذایی را به خطر بیاندازند، خودش محل چالش است.

قاسمی افزود: گروه فشار پرقدرت پتروشیمی‌ها وقتی زورشان به دولت نمی‌رسد، این جور اتفاق‌ها می‌افتد.

وی توضیح داد: خبر دیگری که شنیدم، آن است که همین پتروشیمی‌ها بیش از ۵۰ همت به شرکت ملی گاز بابت دریافت گاز بدهکار هستند. یعنی حاضر نیستند که بدهی خود را تسویه کنند از آن طرف دنبال طلب خودشان هستند و کشاورزان را وجه المصالحه کرده‌اند.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران اضافه کرد: عریان‌ترین موضوع در افزایش قیمت کود، این است. اینکه می‌گویند قیمت اعلامی نرخ فوب خلیج فارس است و … همه بهانه است.

وی یادآور شد: کشاورزی ما اکنون به کمبود کود خورده است. در حال حاضر در فصل کاشت هستیم و به شدت به کود نیاز داریم از سوی دیگر در اول کار دولت چهاردهم هم هستیم. اثرات این تصمیم در ابتدای سال بعد نمایان خواهد شد.

قاسمی گفت: بسیاری از محصولات کشاورزی از جمله گندم، برنج، شیلات، مرکبات، پسته و غیره به کود وابسته هستند. کود را برای بارور شدن زمین استفاه می‌کنیم.

وی اضافه کرد: یکی از نهاده‌های عمده کشاورزی کود است. در کشوری که نفت خیز است، پتروشیمی داریم و خودمان یکی از بزرگترین صادرکنندگان محصولات پتروشیمی هستیم، چرا باید کشاورزان‌مان را وجه المصالحه یکسری از شرکت‌های پتروشیمی قرار دهیم.

لینک کوتاه: https://eco365.ir/vrt9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×