» بانک » مانده تسهیلات غیرجاری بانک‌ها معادل کل بودجه سال ۹۹
مانده تسهیلات غیرجاری بانک‌ها معادل کل بودجه سال ۹۹
بانک - ویژه

مانده تسهیلات غیرجاری بانک‌ها معادل کل بودجه سال ۹۹

۰

۲۰ بانک کشور در پایان سال ۱۴۰۲ با رقم مانده تسهیلات غیرجاری ۴۸۸ هزار میلیارد تومانی مواجه بوده‌اند که این رقم معادل کل بودجه کشور در سال ۹۹ است.

به گزارش اکو ۳۶۵ و به نقل از تجارت‌نیوز، بانک مرکزی در ادامه روند انتشار آمار و ارقام تسهیلات غیرجاری شبکه بانکی، به تازگی رقم این تسهیلات برای ۲۰ بانک کشور در پایان سال ۱۴۰۲ را منتشر کرده است. البته اطلاعات مربوط به برخی بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی ارائه نشده است که انتظار می‌رود این آمارها هم در ادامه افشا شوند.

وام‌هایی که بیش از دو ماه از زمان سررسید آنها می‌گذرد و همچنان تسویه نشده‌اند، در دسته تسهیلات غیرجاری قرار می‌گیرند. بالا بودن رقم تسهیلات غیرجاری بانک‌ها به این معنی است که آنها نتوانسته‌اند در اعتبارسنجی مشتریان خود عملکرد قابل قبولی داشته باشند. همچنین از آنجا که مشخص نیست تسهیلات غیرجاری در چه زمانی تسویه می‌شوند، خود را به عنوان یک ریسک در ترازنامه بانک‌ها نشان می‌دهند و می‌توانند بر عملکرد بانک‌ها تاثیر منفی بگذارند. از همین روی، بانک‌ها همواره در تلاشند تا با بهبود وضعیت اعتبارسنجی و انتخاب درست سبد سرمایه‌گذاری، حجم تسهیلات غیرجاری خود را کاهش دهند.

کلان غیرجاری

مجموع تسهیلات غیرجاری بانک‌ها به ۴۸۸ همت رسید

با استناد به داده‌های بانک مرکزی، ۲۰ بانک کشور در پایان سال ۱۴۰۲ با رقم مانده تسهیلات غیرجاری ۴۸۸ هزار میلیارد تومانی مواجه بوده‌اند. برای درک بزرگی این رقم کافیست بدانیم که بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور معادل ۴۸۴ هزار میلیارد تومان بوده است. البته رقم کل تسهیلات غیرجاری با احتساب داده‌های دیگر بانک‌هایی که هنوز اطلاعات آنها منتشر نشده‌اند، از این نیز بیشتر خواهد شد.

بانک صنعت و معدن؛ صدرنشین بیشترین تسهیلات غیرجاری

بررسی وضعیت مانده تسهیلات غیرجاری به تفکیک بانک‌ها نشان می‌دهد که حدود نیمی از کل این مبلغ، به تسهیلات غیرجاری ۲۴۰.۵ هزار میلیارد تومانی بانک صنعت و معدن اختصاص دارد. رتبه بعدی در این فهرست نیز متعلق به بانک آینده است که ۱۲۴.۵ هزار میلیارد تومان از وام‌های اعطا شده توسط این بانک در طبقه بندی تسهیلات غیرجاری قرار گرفته‌اند. همچنین این رقم برای بانک صادرات نیز به حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

در بین بانک‌هایی که آمارهای خود را منتشر کرده‌اند، بانک ایران و ونزوئلا تنها بانکی بوده که مانده تسهیلات کلان غیرجاری آن معادل صفر ثبت شده است. بانک‌های توسعه تعاون، سامان و پست بانک ایران نیز دارای کمترین رقم مانده تسهیلات با ارقام به ترتیب سه میلیارد تومان، ۲۳۸ میلیارد تومان و ۸۳۲ هزار میلیارد تومانی هستند.

هدف گمشده شفافیت تسهیلات بانکی

انتشار آمارهای تسهیلات کلان غیرجاری بانک‌ها در دو سال گذشته و بر اساس قانون بودجه این سال‌ها آغاز شده است. هدف از انتشار این اطلاعات اما پیگیری و بهبود وضعیت این تسهیلات بود. چرا که این حجم بالای این تسهیلات نه تنها عملکرد بانک‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد بلکه می‌تواند با اثرگذاری بر متغیرهای کلان، وضعیت کلی اقتصاد را نیز دستخوش تغییر کند.

با این وجود، به نظر می‌رسد که انتشار این اطلاعات در حد گامی در مسیر شفافیت بانکی باقی مانده و اقدامی عملی در جهت بهبود اوضاع انجام نگرفته است.

لینک کوتاه: https://eco365.ir/wus8

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×